Къде се "покри" Меси и защо не пое отговорност? Има ли спасение за Аржентина в Катар? (ВИДЕО)


Къде се "покри" Меси и защо не пое отговорност? Има ли спасение за Аржентина в Катар? (ВИДЕО)
Снимка: sportlive.bg

4623 0

Аржентина - Саудитска Арабия е най-голямата изненада до момента на Световното първенство 2022г. Лео Меси и компания се провалиха тежко на старта на шампионата, падайки с 1:2 срещу един от най-слабите (поне на хартия) отбори в Катар. 

В епизод №4 на предаването "Точно попадение", което екипът на SportLive.bg прави съвместно с партньорите от Sesame.bg, разнищихме темата за това защо Аржентина загуби откриващия си мач срещу Саудитска арабия и на практика разнищи прогнозите на анализатори и специалисти (включително и нашите) за гръмка победа и отлично начало на Световното първенство по футбол за "гаучосите". 

Защо се стигна до провала на Аржентина? 

Атаката на фаворитите определено не успя да "разгадае" начина на игра през първата част на Саудитска арабия и бяха маркирани цели 7 засади, отменени 3 попадения. Защо Лионел Скалони не успя да обясни на момчетата си как да се справят с високо изнесената защитна линия на съперника?

Интересното е, че след провала Аржентина остава все още сред фаворитите според коефициентите на Световното по футбол. Въпреки че загубиха статута си на №2 в шампионата, "гаучосите" все още са в топ 5 с коефициент 9.75 според Sesame.bg

Аржентинците недоволстват, но отново Лионел Меси "минава между капките"

След двубоя главния виновник, според сънародниците на аржентинските футболисти, бе Лаутаро Мартинес и именно нападателят на Интер отнесе най-големите критики, въпреки всички положения, които създаде. Капитанът на "гаучосите" - Меси бе оставен по в страни и предпазен до голяма степен, въпреки това, че направи цели 17 неточни подавания в срещата, а изравнителното попадение на саудитите дойте именно от негова грешка. Ползва ли се с "чадър" най-голямата звезда на отбора и кои футболисти през годините са "обирали" всичко негативно, което той е показвал на терена?

Аржентина - 0 т., а предстоят по-трудните двубои

"Гаучосите" на практика загубиха "най-лесния" си мач, поне на хартия, от групата, а предстоят срещи с Полша и Мексико. Ще успее ли Аржентина да преглътне "горчилката" и шока, за да може да се издигне към 1/8 финалите? Опасно ли е евентуалното второ място за Меси и компания, предвид това, че Франция стартира отлично защитата на титлата си и окопира първата позиция в група "D"?

Отговорите на тези въпроси може да проследите във видеото, в което подробно разгледахме как се стигна до краха на Аржентина:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички