Луис Енрике преди 1/8-финала на Испания на Мондиал 2022: Дузпите са нещо, което имаме предвид


Луис Енрике преди 1/8-финала на Испания на Мондиал 2022: Дузпите са нещо, което имаме предвид
Снимка: Getty Images

1989 0

Старши треньорът на Испания - Луис Енрике, заяви, че няма да променя стила на игра на отбора и изрази увереност, че футболистите му ще постигнат добър резултат срещу Мароко. Утре, 6 декември, "Ла Фурия" се изправя срещу Хаким Зиеш и компания на 1/8-финал на Мондиал 2022, който ще стартира в 17:00 часа!

"Всички играчи са в добро физическо състояние. Няма да сменяме идеята си за играта. Това обаче не означава, че трябва да доминираме 90 минути, защото играем срещу отбори, футболисти и треньори на много високо ниво. Не играем сами. Много съм мотивиран и съм убеден, че можем да постигнем добър резултат", каза Енрике на пресконференцията си преди сблъсъка и допълни:

"Не ме интересува толкова резултатът, а това отборът да играе добре. Ако правим нещата правилно - нормално е да спечелим. Целта ни е да изиграем седем мача. Във футбола грешките се повтарят, това е много комплексен спорт. За мен е важно играчите да изпълняват това, което искаме от тях".

Селекционерът на Испания призна и че евентуалните дузпи са "нещо, което имаме предвид": "За мен дузпите не са лотария... ако си ги тренирал, динамиката на удара ти е по-добра. Вратарят също е важен, а ние имаме добри вратари. Дузпите са нещо, което имаме предвид".

"Отношенията между Испания и Мароко са добри. В нашата страна живеят много мароканци и ние сме щастливи, че това е така. Мароко е от отборите, които са в най-добра форма на това първенство. Ако някой ги подценява, това не е нашият отбор. Вероятно ще има моменти по време на мача, в които тимът на Мароко ще е по-добър от нас, но Испания ще търси победата, атакувайки", увери за финал Луис Енрике.

*Четете последните новини от Мондиал 2022 в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички