ВИДЕО: Как ъгълът на камерата може да е заблудил ВАР съдиите на Япония - Испания от Световното първенство


ВИДЕО: Как ъгълът на камерата може да е заблудил ВАР съдиите на Япония - Испания от Световното първенство
Снимка: GettyImages

1070 0

Япония стори една от сензациите на Световното първенство в Катар, побеждавайки с пълен обрат класния тим на Испания и едновременно с това елиминирайки световния шампион от 2014 г. Германия още в групите на Мондиала.

Освен всичко, "самураите" спечелиха и своята Група "E", което е още един повод за гордост. Победата над "червената" фурия и по-специално вторият гол на азиатския тим за успеха породиха много въпросителни и негативни реакции.

Повод за това беше решението на съдийската бригада да зачете попадението на Ао Танака, след като първоначално го отмени поради напускане на терена на топката, центрирана за гола от Рицу Доан.

ВАР не показа кадрите, от които е взел решението, но при обстойно преразглеждане на различни такива ясно личи, че коженото кълбо всъщност е напуснало очертанията с пълния си обем.

Една от теориите гласи, че ВАР съдиите са наблюдавали ситуацията от "птичи поглед". Ако това е вярно обаче, е изключително скандално, предвид технологиите, с които разполага в днешно време футболът.

Видео след зрелищния двубой показва как ъгълът е изключително важен при подобни ситуации и може да изиграе много лоша шега на човека, гледащ го. 

Ето гениалните решения на японския треньор Мориясу, за които никой не говори

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лига 1

Задачите пред Меси, които го спират да приключи с футбола, след като стана световен шампион

На Световното първенство по футбол 2022 Лионел Меси стана шампион с Аржентина и спечели единствения трофей,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички