Испански сметки или просто случайност: Германия е разочарование №1 на Световното 2022 (ВИДЕО)


Испански сметки или просто случайност: Германия е разочарование №1 на Световното 2022 (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

43676 0

С един куршум Испания "уби три заека" - уреди си, на хартия, по-лесен съперник на осминафиналите (Мароко вместо Хърватия), даде почивка на част от титулярите си и... изхвърли Германия от Световното първенство 2022 по "гнусния" начин - не в директен двубой, а губейки след обрат от Япония и 1:2 за "самураите". 

Отпадането на Германия от Световното и испанският "пръст" в това

Определено най-интересната тема на деня е свързана с отпадането на Германия за втори пореден път в груповата фаза на шампионата на планетата. Отборът, създал най-много голови положения в турнира, отпада след 4 точки и благодарение най-вече на загубата от Япония в първия кръг. 

Разбира се, Испания допринесе сериозно, след като игра в тренировъчно темпо срещу Япония през второто полувреме и допусна пълен обрат от "страната на изгряващото слънце". Луис Енрике отрече всякакво сметкаджийство, но фактите са такива - Испания до голяма степен е виновна за краха на Германия. 

В предаването "Точно попадение", в което Sesame.bg е партньор на Sportlive.bg, беше изкоментирана темата за испанския пръст в отпадането на Германия, както и най-големите проблеми, довели до отпадането на Бундестима. Може да чуете всички анализи в сегмента "Тема на деня", част от последния ни епизод. 

 

Приключва груповата фаза на Световното - какво да очакваме в последния ден? 

Има изключително интересни битки в последния ден от групите на шампионата - Португалия ще даде шанс на резервите си, както и на Южна Корея да мечтае за класиране. Уругвай - Гана ще е много тежък сблъсък, докато в късните мачове Камерун, Сърбия и Швейцария ще се борят за последното място в групата, даващо право за участие на осминафиналите. 

Пълен анализ на всяка среща днес гледайте във видеото, закачено най-горе или най-долу в статията! 

Женският пробив е мъжкия футбол на най-високо ниво 

Невероятно, но факт - екип, съставен изцяло от жени, ръководи срещата между Коста Рика и Германия. Главният рефер Стефани Фрапар се справи почти перфектно, но нейните асистенти имаха няколко немалки пропуска. Въпреки това пробивът е факт, а френският представител на съдийството доказа за пореден път, че мястото ѝ е сред топ реферите в света. 

Прогнозите на специалистите за Световното

В края на предаването за днешните мачове екипа на "Точно попадение" има няколко отлични предложения за мачовете днес - може да ги видите в края на видеото: 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички