Кевин Де Бройне: Няма да спечелим Световното по футбол, твърде стари сме


Кевин Де Бройне: Няма да спечелим Световното по футбол, твърде стари сме
Снимка: Getty Images

2980 0

Голямата звезда на Манчестър Сити и националния отбор на Белгия - Кевин Де Бройне, "избухна" с любопитен коментар преди срещата на "червените дяволи" с Мароко от група "F" на Световното първенство по футбол в Катар.

Де Бройне бе попитан в интервю дали Белгия има шанс да спечели Мондиала, а неговият отговор бе доста изненадващ.

"Няма шанс да спечелим Световното, твърде стари сме. Мисля, че нашият шанс беше 2018 година. Имаме добър отбор, но той остарява. Загубихме някои ключови играчи. Имаме добри нови попълнения, които идват, но те не са на нивото, на което бяха другите през 2018 г. Виждам ни повече като аутсайдери", каза полузащитникът пред "The Guardian".

До някаква степен има истина в думите на Де Бройне. "Червените дяволи" имат шестия най-стар отбор в Катар, когато се вземе предвид средната възраст на отбора. Тоби Алдервейрелд и Ян Вертонген например са съответно на 33 и 35, но са двама от най-важните играчи в защитата на Роберто Мартинес.

Де Бройне (31), Дрис Мертенс (35) и Еден Азар (31) също са на над 30-годишна възраст. Белгия победи Канада с 1:0 чрез гол на Мичи Батшуай в 44-ата минута, но играта на "дяволите" не бе впечатляваща.

Следващият мач на Белгия е днес (27 ноември) срещу Мароко, а отборът ще се надява на едно по-добро представяне и по-убедителен успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички