Скалони: Ще правим същото, което на Копа Америка'21, ще се забавляваме


Скалони: Ще правим същото, което на Копа Америка'21, ще се забавляваме
Снимка: Getty Images

1569 0

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони призна, че тимът е бил под огромно напрежение преди двубоя с Мексико от Световното първенство. Той добави, че изпитва облекчение след успеха във втория си мач от група „С“. Аржентина победи Мексико с 2:0 и запази шансове за класиране на директните елиминации в Катар.

"Трябва да сме по-спокойни. Това е просто футболен мач. Знаехме, че ни чака труден мач. Първото полувреме не беше добро и за двата тима. Направихме някои промени, за да осигурим повече пространства на Меси. Нашият номер 10 вкара гол, а това е, което той прави най-добре. Меси трябва да се наслаждава на Световното първенство, както и феновете“, заяви Скалони, цитиран от агенция „Ройтерс“.

"Чувството, че играеш нещо повече от футболен мач, не е хубаво. Не е приятно. Сега усещаме облекчение, но трябва да направим и някои промени. Трябва да опитаме да накараме играчите да чувстват, че това е футболен мач, защото иначе всеки път, когато играем, ще бъде така.

Разбира се, трудно е да накараме хората да разберат, че утре слънцето ще изгрее отново, независимо дали спечелиш, или не. Важното е как си направил каквото трябва да направиш и дали си го направил по най-добрия начин. Това е, което искаме да реализираме“, допълни треньорът.

Скалони призова играчите да останат здраво стъпили на земята след победата и да се концентрират върху предстоящите задачи. Тимът може да си гарантира преминаване в следващата фаза при успех над Полша в сряда.

"Може да помислите, че съм луд, но да, нека са забавляваме, да се насладим на момента в съблекалнята и това е. Утре започваме подготовка за следващия мач. Ще правим същото, което правихме, когато спечелихме Копа Америка. Щастието трае само няколко минути. Трябва да намерим емоционалния баланс, независимо дали печелим, или губим“, добави Скалони.

"Двубоят с Полша ще бъде много труден. Това е реалността. Не казвам, че ще опитаме, а казвам, че ще спечелим този мач. Това е, което всички ние искаме", завърши младият треньор. А ето какво каза Лео Меси след желаната победа. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички