Разочаровалата Белгия излиза срещу абонат - крият ли се подводни камъни?


Разочаровалата Белгия излиза срещу абонат - крият ли се подводни камъни?
Снимка: GettyImages

1255 0

Националните отбори на Белгия и Мароко излизат за втория си мач от група "F" на Световното първенство по футбол в Катар. "Червените дяволи" ще търсят втората си победа на Мондиала, но "лъвовете на Атлас" в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани.

Белгия излиза, за да очарова феновете след слабата игра до момента 

Борбата за група "F"

Лидер в групата е отборът на Белгия с 3 пункта, който успя да стигне до минимална победа с 1:0 срещу Канада. На втора и трета позиция, с по 1 точка, са Хърватия и Мароко, които не успяха да се победят, завършвайки на равно 0:0 в първия кръг на груповата фаза. На дъното стои Канада с нула точки.

Форма на двата отбора

Белгия и Мароко са излизали един срещу друг само три пъти във футболната история. Първата среща е в груповата фаза на Мондиал 94', а тогава "червените дяволи" побеждават своя съперник с минималното 1:0 с попадение на Марк Дегрисе.

Пет години по-късно - през 1999 година, Белгия разгромява Мароко с 4:0 в приятелска среща. "Лъвовете на Атлас" обаче взимат своето през 2008-а, когато се разправят с европейците, побеждавайки с 4:1.

Очакванията са, че феновете на Мароко ще бъдат в пъти повече от тези на белгийците, както бе и срещу Хърватия. Според мнозина това може да се окаже важен фактор за крайния развой на събитията.

Под въпрос - двама основни играчи

Един от лидерите на Белгия - Ромелу Лукаку продължава да бъде под въпрос за предстоящата среща. Нападателят на Интер продължава да се бори с контузия в бедрото и не се знае дали ще вземе участие. Проблемите за Уалид Реграги също не са малки - неговата звезда Ашраф Хакими, също е под въпрос поради същата причина като Лукаку - травма в бедрото.

Ключовата битка 

Тибо Куртоа направи няколко ключови намеси, включително спасяване на дузпа срещу Канада, запазвайки първата си суха мрежа от средата на септември. Белгия ще се нуждае от него, за да бъде нащрек за заплахата на Юсеф Ен-Несири, който отбеляза три пъти в последните осем мача на Мароко.

Потенциални стартови 11

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Вертонген, Дендонкер, Мюние, Онана, Витсел, Караско, Де Бройне, Е. Азар, Батшуай

Мароко: Боно; Хакими, Агерд, Саис, Мазрауи; Унахи, Амрабат, Амалла; Зиеш, Ен-Несири, Буфал

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕН №8 (27 ноември) ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички