Каспер Юлман посочи кой играч иска да "заеме" и кой от своите да клонира


Каспер Юлман посочи кой играч иска да "заеме" и кой от своите да клонира
Снимка: Getty Images

1881 0

Селекционерът на Дания Каспер Юлман заяви, че би искал да "вземе назаем" от Норвегия нападателя Ерлинг Холанд на Световното първенство в Катар и да клонира своя халф Кристиан Ериксен.

"Червеният динамит" започна с нулево равенство срещу Тунис на Мондиал 2022. Снощи тимът на Юлман загуби с 1:2 от Франция, а преди двубоя той се пошегува, че не би отказал подкрепление от Манчестър.

"Ерлинг не отиде на Световното първенство с Норвегия, така че може би бихме могли да го вземем назаем. Не, не, шегувам се, разбира се. Той е невероятен играч. Беше страхотно да го видя как се развива и израства в такъв нападател", заяви треньорът на датчаните, цитиран от Daily Mirror.

"Ерлинг заслужава голямо уважение за работата си, защото знам, че успехът му се основава на упорита работа. Удивително е какъв играч е станал. Той е футболист от най-високо ниво, който наистина уважавам", допълни Юлман.

"Кристиан е сърцето на нашия отбор. Той разбира играта, може да дава къси и дълги пасове, диктува темпото на играта и винаги е на разположение за подавания. Бих искал да го клонирам.

Бих искал той да започва комбинации и да бъде в чуждото наказателно поле, защото има страхотен удар, а освен това е прекрасно момче извън терена, много спокоен и общителен. Страхотен играч и страхотен човек", завърши треньорът. А ето кой важен свой играч загуби той за останалите мачове в Катар. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички