"Баща ни не ни обичаше, не знам дали е жив": Смазващата история на Люка Ернандес


"Баща ни не ни обичаше, не знам дали е жив": Смазващата история на Люка Ернандес
Снимка: Getty Images

10123 0

Защитникът на Байерн Мюнхен Люка Ернандес преживява нерадостни дни. Той се контузи още в началото на първия мач на Франция на Световното по футбол 2022 , а скоро след това стана ясно, че е разкъсал предна кръстна връзка. Футболистът на Байерн Мюнхен ще бъде аут от терените не само до края на шампионата в Катар, но и дълго след това.

Вчера стана ясно, че научавайки диагнозата си, 26-годишният футболист се е замислил да сложи край на кариерата си. За щастие, той е размислил и сега с нетърпение очаква да се възстанови и да се върне на терена.

Проблемите и отчаянието, породено от тях, не са новост за френския национал. Той е поредният известен футболист, чийто баща не присъства в живота му, защото не се е отнесъл както подобава с него в миналото. За тъжната си житейска история защитникът разкри преди няколко години в интервю за DAZN.

Ернандес разказа, че баща му е напуснал семейството, когато той и брат му Тео са били деца и след години футболистът осъзнава, че така дори е било по-добре за тях.

"Баща ни не ни обичаше. И ако беше останал с нас, без да проявява любов, щеше само да стане по-зле. Никога не съм се опитвал да го намеря. Разбира се, когато бях малък, си мислех къде би могъл да избяга от нас. С времето започнах все по-малко да мисля за него, мислите ми бяха насочени към бъдещето. Накрая стигнах до извода, че той си е отишъл, защото не ни е обичал. Щеше да е по-лошо, ако въпреки това бе останал с нас", разказа бранителят.

Люка добавя, че дори не знае жив ли е баща му, или не. Той е на 7, когато родителят напуска семейството и оттогава нито той, нито Тео са имали никакви контакти с него. Брат му се превръща за Люка в най-добрия му приятел, а майка им поема не само майчинските, но и бащинските функции за тях.

"Бидейки деца, ние не можахме да разберем защо си е тръгнал. Останахме с мама и тя правеше всичко, за да бъдем щастливи. Нищо не ни е липсвало. Сега аз и Тео сме професионални футболисти и тя най-накрая може да си отдъхне и да се наслади на живота", казва Люка.

Футболистът на Байерн отбелязва и важната роля на баба им и дядо им, които са подкрепяли майката и нейните деца финансово. Дядо си Люка и Тео наричат "татко", а баба си - "втора майка".

Въпреки нелекото детство, двамата успяха да заиграят на най-високо ниво. Люка е футболист на германския хегемон Байерн, а Тео е играч на Милан.

Френското издание "Le Progres" разкрива, че бащата на братята Жан-Франсоа Ернандес също е бил професионален футболист. Той е играл в Тулуза (1989-1994), Сошо (1994-95), Олимпик Марсилия (1995-98). Върхът на кариерата си изживява в Испания, където играе за Атлетико (Мадрид) (2000-01) и Райо Валекано (2001-02). Медията пише, че той изоставя съпругата си Лорънс Пи и синовете си през 2001-ва, след като е "осакатен" от дългове. След това обаче се жени повторно за телевизионна звезда на име Соня Молдес. През 2003 г. Ернандес окончателно изчезва, за да избяга от кредиторите си.

Лорънс Пи се връща към болезнения спомен така: "Един съдебен изпълнител дойде и ни каза: "Мадам, трябва да напуснете къщата, защото ѝ е наложена възбрана". Родителите ми и брат ми помогнаха от Франция, но в Испания не ми остана нищо. Никой не знаеше къде е отишъл бащата на децата ми".

Известно време Жан-Франсоа контактува с бившия треньор на Марсилия Франк Паси. "Един ден той ми се обади, за да ми каже, че отива в Тайланд. Оттогава нищо", споделя Паси.

Въпреки преживяната болка, Люка Ернандес е готов да разговаря с баща си, ако някой ден изрази желание да го види. "Ако някой ден той се върне и изрази желание да ме види, бих се съгласил да се срещна с него. Биологически той е моят баща, но никога няма да гледам на него като такъв. Това, което направи, е непоправимо", казва той. Нападателят на Барселона Мемфис Депай има подобна съдба (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички