Канада не спря да стреля, но Белгия намери пътя към успеха (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Канада не спря да стреля, но Белгия намери пътя към успеха (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

8156 0

Белгия се изкачи на върха в група "F" след изиграването на двубоите от първия кръг. „Червените“ дяволи се възползваха от ремито в двубоя Хърватия - Мароко и със своята скромна победа от 1:0 над Канада заслужи първата позиция.

В герой за европейците се превърна Митчи Батшуай в 43-тата минута, който реализира една от първите чисти възможности за възпитаниците на Мартинес. Той бе изведен от Алдервейрелд, а последвалият удар от близка дистанция се превърна в невъзможна мисия за бившия вратар на Лудогорец – Милан Борян. В големия виновник за канадците се превърна звездата на селекцията – Алфонсо Дейвис, пропилял дузпа в 11-тата минута.

Канадците останаха по—настоятелни до 60-тата минута, като за час игра отправиха 18 изстрела посока вратата на Куртоа, докато победителите го сториха една четири пъти. В последната третина инициативата остана за Белгия, която се възползва от опита си и успя да затвори двубоя положително.

В следващия кръг Белгия среща Мароко, а Канада ще търси първи точки от световно първенство срещу Хърватия.

Белгия - Канада (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Лошо начало на двубоя за символичните домакини, след като в 7-мата минута удар от страна на гостите рикошира в ръката на Караско и след преглед с ВАР бе отсъдена дузпа!

Голямата звезда на "кленовото листо" - Алфонсо Дейвис, изпусна от бялата точка, след като опитният Тибо Куртоа разгада действията му и улови стрелбата му в долния ляв ъгъл. Опитът за добавка бе твърде неточен. 

Video edited on Kapwing

Вижте повече около изпълнението на Дейвис! (ВИДЕО)

Канада контролираше изцяло двубоя през първите 20-ина минута и това си личеше по всички показатели. Северноамериканците отправиха цели 7 удара в първия четвърт час, докато възпитаниците на Мартинес го направиха само веднъж.

Гол! В 43-тата минута Мичи Батшуай успя да открие с едно от първите чисти положения за символичните домакини. Той бе чудесно изведен от Алдервейрелд, а последвалият удар се превърна в неспасяем за бившия вратар на Лудогорец - Милан Борян! 1:0!

В следващите минути "кленовите листа" продължиха да натискат съперника си, но до изравнително попадение не се стигна. Те имаха претенции и за нова дузпа, но не бяха уважени.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Символичните гости продължиха да са по-настоятелните и в първата четвърт на втората част, като контролираха топката в 31% от времето, но бързо отправиха два удара посока вратата на Куртоа.

До 60-тата минута северноамериканците изстреляха общо 18 удара, но около началото на последната третина дойде и натискът на Белгия, който чрез Батшуай и Де Бройне се превърна отново в задача за Борян. 

След двадесет минути чудесно нападение по десния фланг бе завършено с глава от Лерин посока вратата на Куртоа, но вездесъщият вратар на Реал Мадрид се разтегна и хвана кълбото, отправило се към далечния ъгъл на вратата му. 

В последните 10 минути двете селекции започнаха да си разменят удари, като Лерин отново засече, но изключително неточно, докато Тросар се появи като резерва за "червените дяволи" и раздвижи играта в предни позиции. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Белгия: Куртоа, Дендонкер, Алдервейрелд, Вертонген, Кастане, Де Бройне, Витсел, Ферейра, Тилеманс, Батшуай, Азар

Канада: Борян, Милър, Виктория, Джонсън, Лариа, Еустакио, Хътчинсън, Хойлет, Дейвис, Дейвид, Бюканън

ПРЕДИ СРЕЩАТА БЕЛГИЯ - КАНАДА

След като стигна до бронзовите медали в Русия, "златната генерация" на Белгия се надява на дори още по-голям успех - достигане на големия финал в Катар. За целта тимът първо трябва да излезе от групата си, където е финалистът отпреди четири години Хърватия, както и отборите на Мароко и Канада.

Мароко вече показа, че не е за подценяване, след като остана непобеден срещу Хърватия в първия мач. Що се отнася до Канада, тимът се завръща на световно първенство след 36-годишна пауза. Това ще бъде едва второ участие на "кленовите листа" на мондиал, които търсят реализирането на първи гол и постигането на първа победа на световни финали.

Алфонсо Дейвис е футболистът, който се отличава в редиците на Канада, като именно той ще се нагърби с отговорността да поведе отбора си към излизане от групата. За състава на Белгия пък големият лидер е Кевин де Бройне, но той ще има подкрепата и на още куп звездни имена, готови да помогнат на Белгия да се представи на максимално високо ниво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички