Мароко и Хърватия се сбориха здраво, но така и не излъчиха победител в първия мач от ден №4 на Световното в Катар (ГАЛЕРИЯ)


Мароко и Хърватия се сбориха здраво, но така и не излъчиха победител в първия мач от ден №4 на Световното в Катар (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

16441 0

Националните отбори на Мароко и Хърватия завършиха 0:0 в първия мач от ден №4 на Световното първенство по футбол в Катар!

Силите бяха доста изравнени на 60-хилядния стадион "Ал Байт", за което категорично говори и статистиката - головите положения бяха по 7, точните удари по 2, а спасяванията на вратарите - също по 2. 

Вицешампионът от Мондиал 2018 владееше повече топката - 65:35, но така и не успя да намери верния път към вратата на Боно и така точките бяха поделени. Другият сблъсък в тази Група "F" е Белгия - Канада (23.11., 21:00 ч.).

*За Хърватия предстои среща с Канада (27.11., 18:00 ч.), а Мароко ще играе с Белгия (27.11., 15:00 ч.).

Ето как се разви мачът Мароко 0:0 Хърватия:

ГАЛЕРИЯ: Мароко и Хърватия се сбориха здраво, но така и не излъчиха победител

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с натиск на хърватите, но до петата минута мароканците успяха да поизравнят играта. В 13-ата минута Хаким Зиеш опита да стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран, а в ответната атака Лука Модрич даде един от марковите си пасове с външен фалц от крилото, но нямаше негов съотборник, който да засече топката.

В 17-ата шут на Иван Перишич от над 35 метра премина на 20-30 см над напречната греда. Малко след това Зиеш сложи кълбото на главата на Ен-Несири, но нападателят на Севиля като по чудо се размина с нея. В 20-ата минута Модрич фаулира Хакими на 21-2 метра фронтално срещу вратата. Зад топката застана Хаким Зиеш, но не успя да прехвърли стената. 

В 25-ата Ен-Несири бе изведен зад защитата, овладя си по почти перфектен начин топката на бедро, а след това опита удар от малък ъгъл, но Деян Ловрен се отличи с решителна намеса. Въпреки изгодните ситуации, резултатът все още бе 0:0 след 30 минути игра. Хърватите играеха по-често с топката - 59:41, но мароканците бяха създали повече голови положения - 4:1.

Пет минути преди края на редовното време Лука Модрич извърши четвъртото си нарушение в мача, но аржентинският рефер Рапалини отново не му показа жълт картон. В 45-ата Перишич изведе Соса по крилото, а той пусна успореден на голлинията пас, който бе засечен от Никола Влашич, но Боно показа рефлекс и спаси чист гол! Малко след това Модрич шутира без подготовка от дистанция, но над вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Златко Далич извърши една смяна на почивката - в игра се появи Марио Пашалич на мястото на Никола Влашич. В 49-ата минута Буфал стреля от границата на наказателното поле, но Деян Ловрен блокира с тяло, а после Мазрауи опита удар с глава от малък ъгъл, но Ливакович го отрази. Малко след това хърватите изпълниха корнер, при който Боно с една ръка изби топката пред погледа на Йошко Гвардиол, а при добавката тя беше изчистена на около метър пред голлинията. 

В 59-ата и треньорът на Мароко трябваше да направи смяна - контузеният Нусаир Мазрауи, който се приземи лошо при гореспоменатата ситуация, отстъпи мястото си на Яхия Атиат-Алал. В 65-ата минута Ашраф Хакими опита късмета си с топовен изстрел от над 30 метра, но топката бе право в обсега на Доминик Ливакович и той я боксира. 

Последваха още корекции - Уалид Реграри пусна в игра бившия футболист на Барселона Ез Абде, изваждайки Софиан Буфал. Далич пък замени Андрей Крамарич с Марко Ливая. 20 минути преди края на редовното време Лука Модрич прати перфектно центриране в наказателното поле, но защитник на Мароко изчисти самопожертвователно в ъглов удар. 

В 78-ата минута Софиян Амрабат фаулира грубо Модрич и получи първия жълт картон в мача. Секунди по-късно Матео Ковачич бе заменен от Ловро Маер. Юсеф Ен-Несири пък отстъпи ред на Абдерразах Хамдалах, а Азедин Унахи на Абделхамид Сабири. В 86-ата Пашалич имаше "златен" шанс да изведе Ливая сам срещу вратаря, но пресили доста подаването си към него. 

Добавеното време на срещата бе 6 минути, но нито един от двата отбора не успя да създаде чиста ситуация за гол пред вратата на противника и така точките бяха поделени.

ГАЛЕРИЯ от мача: Мароко и Хърватия се сбориха здраво, но така и не излъчиха победител

Стартови състави:

Мароко (4-1-2-3): Боно, Нусаир Мазрауи, Найеф Агер, Ромейн Саис, Ашраф Хакими, Азедин Унахи, Софиян Амрабат, Селим Амала, Хаким Зиеш, Юсеф Ен-Несири, Софиан Буфал

Хърватия (4-1-2-3): Доминик Ливакович, Борна Соса, Йошко Гвардиол, Деян Ловрен, Йосип Юранович, Лука Модрич, Матео Ковачич, Марсело Брозович, Иван Перишич, Андрей Крамарич, Никола Влашич

Мароко - Хърватия по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Световното първенство?

ПРЕДИ МАЧА

На Мондиал 2018 в Русия мароканците не успяха да прескочат груповата фаза и завършиха на последно място в компанията на Испания (2:2), Португалия (0:1) и Иран (0:1). Хърватите пък не само преодоляха своята група, а стигнаха чак до финала, но той бе загубен от Франция с 2:4. 

*Сега двата отбора са част от Група "F" в Катар, в която са още Белгия и Канада. Сблъсъкът между "червените дяволи" и "кленовите листа" започва в 21:00 часа!

Хърватия на Златко Далич изигра само една контрола в навечерието на първенството, побеждавайки Саудитска Арабия с 1:0 на 16 ноември. Голът тогава бе дело на резервата Андрей Крамарич и падна в 82-ата минута. 

Мароко също проведе само един приятелски мач - на 17 ноември съставът на Уалид Реграги се наложи с класическото 3:0 над Грузия. Точни бяха трима различни играчи - Юсеф Ен Несири (5'), Хаким Зиеш (29') и Софиан Буфал (72' - дузпа).

Потенциални стартови състави:

Мароко: Боно, Хакими, Саис, Агер, Мазрауи, Унахи, Амрабат, Амала, Буфал, Зиеш, Ен-Несири

Хърватия: Ливакович, Станишич, Ловрен, Гвардиол, Баришич, Модрич, Брозович, Ковачич, Влашич, Петкович, Перишич

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички