Има такова животно: В Катар посрещат феновете с климатизирани улици


Има такова животно: В Катар посрещат феновете с климатизирани улици
Снимка: iStock/Guliver

1092 0

Климатизирани улици. Това е реалността в Катар, дни преди началото на Мондиал 2022, който приема в границите си. В горещата държава, където по това време на годината е близо 40 градуса, са създали специална климатизация и тревна настилка, която да създаде нормални условия за игра и гледане на мачовете.

Климатизация има и по улиците, където по всяко време на деня температурата е 23-24 градуса, пише вестник "България Днес", който има представител в емирството.

Страната посреща гостите си с нови пътища, нови хотели, нови плажове, нови ресторанти, нови музеи, нови курорти, нови стадиони и дори нови градове. Част от новите стадиони след края на Световното през 2022-ра ще бъдат разглобени и дарени на страни в Африка, информира още пратеникът.

В Катар за първи път в историята на световните първенства зрителите могат да гледат на живо повече от един мач на ден. Обикновено те пътуват от един град в друг, но тук могат да гледат 2 мача от трибуните в един и същи ден. В Доха са изградени 8 стадиона, всички те произведения на изкуството. Повече за отбора на Катар можете да научите в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички