Хърватия и Мароко ще разчистват сметки в люта битка за бронза на Световното първенство по футбол


Хърватия и Мароко ще разчистват сметки в люта битка за бронза на Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2203 0

Националните отбори на Хърватия и Мароко ще премерят сили за втори път на Световното първенство по футбол в Катар във финала за третото място, който осигурява бронзовите медали.

На крачка от финала

Двата отбора се срещнаха за пръв път помежду си в група "F" на Мондиала. Срещата завърши при резултат 0:0, а в крайна сметка "атласките лъвове" заеха първата позиция, а "ватрените" останаха зад тях.

Хърватия отстрани Япония и Бразилия след изпълнение на дузпи по пътя си към малкия финал, но на полуфинала Аржентина се оказа твърде голямо препятствие за "шахматистите" и ги сломи с 0:3.

Мароко пък бе приятната изненада на турнира. На осминафиналите момчетата на Уалид Реграги отстраниха Испания след изпълнение на дузпи. В следващата фаза бяха сломени Кристиано Роналдо и Португалия с минималното 1:0, а настоящият световен шампион Франция уби мечтите на африканската държава, побеждавайки я с 2:0 на полуфиналите.

Преди сблъсъка

Очаква се Златко Далич да излезе с най-доброто за мача с Мароко, но под въпрос остава Марсело Брозович, който се бори с мускулна травма. Нещата за Уалид Реграги също не са розови. Ромен Саис със сигурност пропуска срещата поради контузия, Найеф Агер и Нусаир Мазрауи продължават да са под въпрос, защото също се борят с травми.

Дуелът, който не е за изпускане: Перишич vs Ен-Несири

Иван Перишич е титуляр във всеки мач за Хърватия по време на Световното първенство и е един от ключовите играчи на тима, като участва в половината от головете им (1 гол, 2 асистенции). Опитвайки се да го надмине, ще бъде талантливият 25-годишен нападател на Мароко Юсуф Ен-Несири, който все още има какво да покаже и ще се надява да спретне още едно шоу на турнира след двата си победни гола.

Евентуални стартови 11:

Хърватия: Ливакович, Юранович, Ловрен, Сутало, Соса, Модрич, Якич, Ковачич, Влашич, Крамарич, Перишич

Мароко: Бону; Хакими, Ел-Ямик, Дари, Атиат-Аллах, Унахи, Амрабат, Амалла, Зиеш, Ен-Несири, Буфал

Хърватия срещу Мароко по ТВ: Къде да гледаме срещата от Световното по футбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички