За пример! Звездата на Мароко Хаким Зиеш дарява всяко възнаграждение от националния отбор за благотворителност


За пример! Звездата на Мароко Хаким Зиеш дарява всяко възнаграждение от националния отбор за благотворителност
Снимка: GettyImages

4379 0

Световното първенство в Катар ще бъде запомнено с изключително много изненади, сензации и емоции - за някои позитивни, за други негативни. Черешката на тортата обаче определено бе невероятният отбор на Мароко.

Страхотното представяне на "атласките лъвове" изуми света. Наглед непретенциозният отбор шокира Белгия, Испания и Португалия, които отстрани от Мондиала, ставайки първият африкански тим, стигнал до 1/2 финали. Мароканският състав не може да се похвали с много звезди от световна класа, но такава определено е Хаким Зиеш.

Той записа гол и асистенция и бе от ключова роля за подвизите на страната. Освен че се понрави с много добра игра, полузащитникът на Челси стопли сърцата на феновете с благородните си действия. Мароканецът взе решение да дари всичките си пари, спечелени по време на Световното първенство (около 325 000 долара) на нуждаещи се хора в своята родина.

Това обаче далеч не е единственият подобен случай, в който халфът е замесен. От 2015-а година насам Зиеш не е взимал пари за изявите си с националната фланелка. Всички тях той е дарявал за благотворителност, а в двубоите на своята страна той излиза единствено, за да брани своята чест и тази на Мароко.

Въпреки че се представи страхотно на Световното първенство, в Англия посочиха вратата на Зиеш. Ето кой заяви, че "сините" трябва да се разделят с полузащитника

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички