Реакция! Мароко пусна жалба срещу съдийството на полуфинала с Франция


Реакция! Мароко пусна жалба срещу съдийството на полуфинала с Франция
Снимка: Getty Images

1391 0

Кралската футболна федерация на Мароко подаде жалба до ФИФА срещу съдийството в полуфинала с Франция на Световното първенство в Катар. „Атласките лъвове“ не успяха да продължат приказката си, след като загубиха с 0:2 от „петлите“ и ще играят за третото място срещу Хърватия.

От пресслужбата на федерацията твърдят, че нейни представители са недоволни, че главният рефер на срещата Сезар Артуро Рамос от Мексико не отсъди две дузпи в полза на Мароко през първото полувреме. Едната е при ситуцията след сблъсъка между Тео Ернандес и Софиян Буфал, а другата е след падането на Ашраф Дари в наказателното поле след съприкосновение със съперник.

Кралската мароканска футболна федерация протестира категорично срещу съдийството на мача между Мароко и Франция, ръководен от Сесар Артуро Рамос. За тази цел организацията изпрати писмо до компетентния орган, в което се позова на ситуации, които според няколко съдийски специалисти са лишили мароканския отбор от две безспорни дузпи.

Мароканската федерация също така изрази голямата си изненада, че системата за видео помощ на рефера (VAR) не реагира на тези арбитражни ситуации. Ще бъдат положени всички усилия да се защитават правата на националните отбори, като се застъпи справедливост в съдийството и осъди тези съдийски решения, взети по време на този полуфинален двубой от Световното първенство по футбол в Катар 2022“, пише в позицията на Кралската мароканска футболна федерация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:ВИДЕО: Ограбен ли бе Мароко на Мондиал 2022? Феновете продължават да искат дузпа срещу Франция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички