Меси обясни различния, убедителен стил, в който изпълни дузпата срещу Хърватия


Меси обясни различния, убедителен стил, в който изпълни дузпата срещу Хърватия
Снимка: Getty Images

1271 0

Капитанът на Аржентина Лионел Меси поведе отбора си към успеха в полуфиналите на Световното първенство по футбол, след като откри резултата в 34-ата минута. Той бе точен от дузпа, която бе четвърта за него на турнира, включително серията 11-метрови удари срещу "шахматистите". Нападателят пропусна само една дузпа - тази срещу Полша и Войчех Шчесни.

Обичайно 35-годишната мегазвезда бие дузпа в спокоен, лежерен стил, но срещу Хърватия направи бързо бягане и силен удар. Меси обясни, че промяната на стила му на изпълнение е свързана със стража на съперника - Доминик Ливакович, който преди това спечели 2 серии от дузпи след мачове на своя тим в Катар.

"Изучавах техниката на хърватския вратар с Херонимо Рулия и с Дибу (Емилиано Мартинес). Говорихме за това как той чака дълго, преди да скочи за топката. Най-доброто нещо беше да го хвана неподготвен и да го ударя веднага, а не да чакам. Когато чакаш дълго време, е трудно да го надиграеш. Бях решен да ударя по този начин", разказа аржентинецът, цитиран от Goal.com.

Попадението срещу Хърватия беше пето за Меси на Световното в Катар. Той е начело на голмайсторската класация заедно със съотборника си в ПСЖ Килиан Мбапе. Вчера пък, дни преди финала на Световното, Меси стресна цяла Аржентина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички