Група "D" на Световното - един сигурен 1/8-финалист и люта битка за второто място


Група "D" на Световното - един сигурен 1/8-финалист и люта битка за второто място
Снимка: Getty Images

2285 0

В днешния ден - 30 ноември, сряда, ще се разплете ребусът и в група "D" на Световното първенство по футбол. Дотук има само едно нещо, което е сигурно, а именно, че настоящият световен шампион Франция ще играе на осминафиналите в Катар.

СИТУАЦИЯТА С ФРАНЦИЯ

"Петлите" записаха 2 победи в групата - с 4:1 над Австралия на старта и с 2:1 над Дания и станаха първият тим, който се класира във фазата на елиминациите. Почти сигурно е и че тимът на Дидие Дешан ще завърши първи в групата и ще има за съперник втория тим в група "С".

ПОЛОЖЕНИЕТО НА ТУНИС

Последният съперник на Франция в груповата фаза е Тунис, който спечели в първите 2 кръга само 1 точка. Двубоят започва в 17:00 часа и само победа ще позволи на африканците да продължат към плейофите. Всъщност, те ще се надяват и Дания да не победи Австралия в успоредния на техния двубой.

КАКВО ИМ ТРЯБВА НА ДАНИЯ И АВСТРАЛИЯ

И трите останали отбора в група "D" имат шансове да продължат напред. "Кенгурутата" се нуждаят от победа над Дания, защото ако завършат наравно и Тунис сензационно надвие лидера, ще отпаднат. "Червения динамит" също ще продължи участие в Катар, само ако надвие австралийците.

ПО-ИНТЕРЕСНИЯТ ДВУБОЙ В ГРУПАТА

В тази група малко по-непредвидимият двубой изглежда Австралия - Дания. Интересно е да се отбележи, че на Мондиал 2018 тези два тима също бяха в една група. Тогава европейците излязоха от нея, а представителите на "Зеления континент" - не. Челният сблъсък между двата тима в групата завърши с равенство 1:1.

Австралийците са стигали до фазата на директните елиминации само веднъж - през 2006 г., когато в осминафиналите отстъпиха на Италия. Дания има 4 класирания на плейофите, както и четвъртфинал на Мондиал 1998.

Ето как изглежда

КЛАСИРАНЕТО В ГРУПАТА

преди последните мачове:

1. Франция 6 т.

2. Австралия 3 т.

3. Дания 1 т.

4. Тунис 1 т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички