Австралия - Дания по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка на Световното първенство по футбол?


Австралия - Дания по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка на Световното първенство по футбол?
Снимка: GettyImages

1561 0

След като станаха ясни първите два осминафинала на Световното първенство по футбол, ред е на следващите две групи да бъдат финализирани. В група D един от двубоите противопоставя полуфиналиста от Евро 2020 Дания срещу Австралия.

"Червения динамит" има нужда от задължителна победа, ако иска да продължи, тъй като изостава с две точки от "кенкуратата", които са втори с 3 пункта. Лидер е Франция с 6, а последен е Тунис - също с 1 точка, но и с предстоящ сблъсък с настоящия световен шампион.

Това са първи финали за Австралия на световно от 2010 година насам, като вече записаха първа "суха мрежа" - нещо невиждано за тях от Мондиала през 1974 година.

Любопитен факт за срещите на Дания е, че в шест от осемте им двубоя през 2022 година, победителят се нуждае от точно два гола, за да надделее (без значение, дали инкасира един, или със "суха мрежа"). Изключенията са равенството с Тунис (0:0) в групата и загубата с 0:1 от Хърватия.

В Дания ще се надяват Андреас Кристенсен отново да бъде на висота, след като бе един от най-добре представилите се срещу Франция, като дори се разписа срещу "петлите". Срещу Тунис пък блокира цели четири изстрела.

Коя телевизия ще излъчи Австралия - Дания?

На Мондиал 2018 двата тима отново са в една група и тогава завършват при равенство 1:1. Този дуел в Катар ще се състои в сряда (30 ноември) от 17:00 часа българско време на стадион "Ал Януб".

Срещата ще бъде излъчена пряко по БНТ 1 и БНТ 3, като ще можете да следите Австралия - Дания от Световното първенство по футбол НА ЖИВО в SportLive.bg.

Вижте и пълната програма за Световното първенство 2022 по дати и часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички