ФИФА и Катар въведоха нови капитански ленти за Мондиала, от Германия казаха "НЕ"


ФИФА и Катар въведоха нови капитански ленти за Мондиала, от Германия казаха "НЕ"
Снимка: Getty Images

2168 0

Часове преди старта на може би най-противоречивото Световно първенство по футбол в Катар организаторите и ФИФА отново прибегнаха до промени, но този път във връзка с капитанските ленти на отборите. 

Футболната централа въведе нови ленти за ръце в последния момент, като всички те насърчават различни социални кампании на различни етапи от турнира в сътрудничество с ООН.

Това на практика провали плановете на 10 страни, които няколко месеца преди Мондиала постигнаха споразумение да носят еднакви ленти, на които пише "ONE LOVE" - идея на Нидерлания, която е предназначена да насърчава приобщаването и равенството на Световното първенство в Катар и извън него. Също така участниците в кампанията наскоро споделиха, че това е символичен акт в подкрепа на случващото се в Иран - страна участник на Мондиал 2022. Другите нации, които ще носят лентата на ръката в Катар, са Англия, Белгия, Дания , Франция, Швейцария, Германия и Уелс.

Президентът на Катар и ФИФА - Джани Инфантино повториха, че всеки ще бъде добре дошъл в страната, въпреки факта , че еднополовите връзки са криминално престъпление в Катар . В държавата от Персийския залив също не се признават гражданските партньорства.

Германската футболна федерация и Мануел Нойер твърдо потвърдиха, че капитанът ще носи "One Love" на ръката си още в първата среща на Бундестима срещу Япония и са готови да понесат последствията за това. 

Преди часове буквално, ФИФА и Катар съобщиха, че официално алкохол няма да бъде продаван не само на стадионите, но и в техния периметър, с което до голяма степен разочароваха милионите фенове, които се стичат към страната от Близкия изток. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички