ФИФА взима мерки! Ще следи изкъсо за тормоз в социалните мрежи по време на Мондиала


ФИФА взима мерки! Ще следи изкъсо за тормоз в социалните мрежи по време на Мондиала
Снимка: Getty Images

906 0

Световната футболна централа - ФИФА, ще вземе сериозни мерки по отношение неприличните коментари срещу футболистите, които ще се подвизават на Световното първенство в Катар, информира BBC.

Ръководният орган на футбола предприема този ход, заедно със синдиката на играчите "Fifpro", с цел "защита на играчите и техните фенове от онлайн злоупотреби по време на турнира".

Всички играчи на Мондиала в Катар ще имат достъп до специална услуга за наблюдение, докладване и администрация, за да помогнат за минимизиране на видимостта на така наречения "hate speech", насочен към тях. Обидни, расистки и заплашителни съобщения ще могат да бъдат докладвани на социалните медийни платформи и органите на реда.

Припомняме, че след края на финала на Евро 2020 между Англия и Италия - футболистите на "трите лъва" - Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака станаха жертви на расизъм. В Twitter бяха изтрити над 1600 поста с неприлични коментари по техен адрес, а в Обединеното кралство са били арестувани 11 души, които са обиждали футболистите на расова основа.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Подкупи, корупция и купен вот - как Катар си извоюва Мондиал 22'.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички