Напрежение преди старта: Катар "натиска" ФИФА да забрани напълно алкохола


Напрежение преди старта: Катар "натиска" ФИФА да забрани напълно алкохола
Снимка: Getty Images

1198 0

Лидерите на Катар са притиснали ФИФА да разшири забраната за алкохол около осемте стадиона, домакинстващи на Световното първенство, твърдят The ​​Times и The New York Times. Те са на път да спечелят делото и по този начин няма да се продава бира в близост до загражденията.

Два дни преди откриването на Световното първенство по футбол отношенията между ФИФА и катарските лидери са обтегнати. Според The ​​Times организаторите ще настояват за пълна забрана на алкохола на осемте стадиона (което вече е така), но и... около тях. Ако официалното ръководство за привържениците предупреждаваше за забраната за продажба на алкохолни напитки на трибуните, сега Катар би искал да разшири обсега и около стадионите.

Тази информация идва няколко дни след разкритията на мощни американски медии за преместването на щандовете за бира Budweiser, които трябваше да процъфтяват до стадионите, на по-дискретни места, далеч от погледа на привържениците.

Желанието на Катар да забрани напълно продажбата поставя ФИФА в опасна ситуация с марката бира Budweiser, която плаща десетки милиони долари, за да бъде официален спонсор на състезанието. Както е сега, единственото място, където феновете могат да консумират алкохол, е във "фенските зони", които специално се създадоха. Искането идва директно от кралското семейство Ал Тани, което управлява страната от Персийския залив. Това желание в последния момент би предизвикало шок във ФИФА, която започна дълги разговори с организаторите посред нощ. 

А ето какъв мултимилионен скандал се заформи преди откриващата среща Катар-Еквадор на Световното първенство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички