Да оправдаеш грешка с... грешка: Марчиняк избухна срещу критиките на Франция (СНИМКА)


Да оправдаеш грешка с... грешка: Марчиняк избухна срещу критиките на Франция (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

42503 0

Отборите на Аржентина и Франция сътвориха един от най-великите финали на Световно първенство по футбол, след като си вкараха четири гола в редовните 90 минути, още две попадения в продълженията и завършиха спектакъла с драматични дузпи, донесли световната титла на "гаучосите".

Двубоят бе изключително драматичен и интензивен, а това гарантира и много работа за съдийския екип на финала, ръководен от полския рефер Симон Марчиняк. Тъкмо към него бяха насочени и част от критиките след мача, след като във Франция се усъмниха във втория гол на Лионел Меси (ВИДЕО).

Трябваше ли да бъде отменен вторият гол на Меси?

Авторитетното френско издание L'Equipe обвини Марчиняк, че е нарушил основно футболно правило при попадението на Меси. Изданието публикува снимка, на която се вижда как няколко резервни футболисти на "албиселесте" са нахлули на терена още преди Меси да вкара топката в мрежата на Франция.

Отговорът на Симон Марчиняк

Симон Марчиняк не остана длъжен на тези критики от страна на Франция и си позволи да направи любопитно оправдание за решението на съдийския екип. Полският рефер смята, че е несериозно да се търси отмяна на гола за подобно провинение и дори даде за пример един от головете на Килиан Мбапе във финала.

Гол на Мбапе също нередовен?

Марчиняк показа снимка от друг ъгъл на попадение на Мбапе, при което седем лица от френския щаб са на терена още преди нападателят да е реализирал. "Французите не споменават тази снимка, на която може да се види как седем французи са на терена преди Мбапе да вкара", каза Марчиняк.

Защо головете на Меси и Мбапе не бяха отменени?

Така на практика Марчиняк признава, че не един, а цели два гола във финалния мач са били нередовни. Той обаче смята, че това действие и на двата тима не може да бъде основание за отмяна на головете. Марчиняк получи подкрепа и от авторитетния Пиерлуиджи Колина, който заяви след финала, че полският рефер е взел "невероятно точни и добри решения".

А как Пиерлуиджи Колина коментира гигантското добавено време на Световното първенство, четете в друга статия на SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички