ВАР почти лиши Меси от световната титла: втора дузпа за Франция категорично нямаше (ВИДЕО)


ВАР почти лиши Меси от световната титла: втора дузпа за Франция категорично нямаше (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

20886 0

Аржентина и Франция се погрижиха да направят финал, който безспорно се нарежда до най-впечатляващите такива. В крайна сметка Световното първенство по футбол, което се проведе в Катар, бе спечелено от южноамериканската страна.

"Гаучосите" и "петлите" направиха заряда толкова голям най-вече чрез многото попадения в срещата. Оказва се обаче, че едното от тях не е трябвало да се случи по този начин. Става въпрос за гола, който направи драмата пълна, тъй като прати мача към развитие с изпълнение на дузпи.

Това бе попадението за 3:3 в продълженията. Негов реализатор бе Килиан Мбапе, който вкара два гола от дузпа в мача. Оказва се обаче, че вторият 11-метров наказателен удар не е трябвало да бъде отсъден от главния съдия Симон Марчиняк.

В ситуацията именно Мбапе си я спечели, след като отправи опасен удар от границата на наказателното поле, а топката бе спряна по пътя към вратата на Емилиано Мартинес с ръка. Категорично нарушение на правилата!

НО! Секунди преди това се вижда как при центрирането, след което топката се озова в Мбапе, всъщност футболист на Франция много явно играе с ръка, която е във всичко друго, но не и естествена позиция. 

Цяло чудо е, че Марчиняк не получи сигнал от ВАР да преразгледа ситуацията. В крайна сметка дузпата бе свирена и реализирана. Вижте момента с играта с ръка чрез видеата по-долу в материала (на едното се вижда ситуация от по-близо).

Освен това пък бе доказано, че съдията е нарушил правило, за да зачете гол на Меси във финала (ВИДЕО).

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички