Аржентина продължава похода към златото, а Нидерландия ще разчиства сметки на Мондиал 2022


Аржентина продължава похода към златото, а Нидерландия ще разчиства сметки на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2596 0

Нидерландия и Аржентина излизат в един от най-интересните сблъсъци от четвъртфиналната програма на Световното първенство по футбол в Катар. Амбициите на двете селекции са огромни и според мнозина те ще се задоволят само и единствено със спечелването на световната титла.

Пътят до четвъртфинала

Отборът на Нидерландия завърши първи в група "A", регистрирайки 2 победи и 1 равенство. На осминафинала се изправи срещу амбициозния отбор на САЩ, но без проблеми успя да премине през първата елиминационна фаза, побеждавайки американците с 3:1.

"Гаучосите" започнаха колебливо груповата фаза, но успяха да я завършат с добро представяне, печелейки последните си 2 мача. на 1/8-финалите излязоха срещу опасния отбор на Австралия, но след мастъркласа на своя лидер Лионел Меси се добраха до победата с 2:1.

Най-интересното преди срещата

Няма футболисти и от двата състава, които със сигурност ще пропуснат срещата, но Стефан де Врий остава под въпрос за Луис Ван Гаал. Пред Лионел Скалони проблемите също не са малки. Родриго Де Пол се бори с травма в бедрото, а Папу Гомес с контузия в глезена.

Звездата на "лалетата" Върджил ван Дайк заяви, че всички трябва да бъдат концентрирани около самия мач, а не само върху дуела между него и Лионел Меси. Вратарят на нидерландците пък реши да се заяде с Бълхата, заявявайки, че и той може да пропуска.

Много интересно изказване от 2021 година на Анхел Ди Мария бе припомнено на публиката, в което той заяви, че Луис ван Гаал е най-лошият мениджър, с когото той е работил. Изглежда, че и в двата лагера правят доста добра "загрявка" за мача.

Сблъсъкът преди 8 години

Двата отбора се срещнаха на полуфиналите на Мондиал 2014 в Бразилия. Противопоставянето бе доста люто през всичките 120 изиграли се минути, но така и не бе отбелязано попадение, стигна се до дузпи, а там рулетката отреди Аржентина да продължи напред с резултат 4:2.

Интересното е, че двете нации са се изправяли една срещу друга цели 7 пъти, а "гаучосите" не са успявали да победят "лалетата" нито веднъж в редовното време, като единствените им две победи над съперника идват след продължение или изпълнение на дузпи.

Нидерландия пък може да се похвали с три победи над своя съперник, две от тях на световните финали през 1974 (4:0) и 1998 (2:1), както и в контролна среща през 2003 (1:0). Два пъти противопоставянията са свършвали при равен резултат.

Нетрадиционният дуел: Аке vs Алварес

Вероятно ще видим съотборниците от Манчестър Сити Нейтън Аке и Хулиан Алварес в директен сблъсък като аржентинецът Алварес е отбелязал във всяка от последните си шест изяви от най-малко 40 минути за клуб или държава. Младежът обаче е изправен пред предизвикателство тук, като се има предвид, че Аке от Нидерландия не е вкусвал загуба в международен мач, когато е излизал на терена в малко  повече от две години (11 победи, 6 равенства).

Евентуални стартови 11

Нидерландия: Ноперт, Тимбер, Ван Дайк, Аке, Дъмфрис, Де Роон, Ф. Де Йонг, Блинд, Клаасен, Гакпо, Депай

Аржентина: Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Акуня, Фернандес, Де Пол, Мак Алистър, Ди Мария, Меси, Алварес

Аржентина - Нидерландия по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Световното първенство?

РАЗГЛЕДАЙТЕ И ПРОГРАМАТА ЗА СВЕТОВНОТО ПО ФУТБОЛ ДНЕС (9 ДЕКЕМВРИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички