Статистиката говори: два тима на Световното първенство по футбол трябваше да са непобедени


Статистиката говори: два тима на Световното първенство по футбол трябваше да са непобедени
Снимка: Getty Images

2287 0

Бразилия и Аржентина си оспорваха Копа Америка през 2021 г., когато "гаучосите" в крайна сметка изненадващо триумфираха в надпреварата, а сега двете звезди селекции са сред големите фаворити на Световното първенство по футбол в Катар.

Двата тима достигнаха до четфъртфиналите в надпреварата, където "Селесао" ще се изправи срещу Хърватия, докато за Аржентина се пада друг европейски съперник - Нидерландия. Евентуални успехи за южноамериканските отбори ще излъчат полуфинал между Бразилия и Аржентина. 

Именно и двата отбора попаднаха в любопитна и много красноречива статистика, която обаче не успя да се сбъдне на практика. От WilliamHill представиха твърдение, според което Бразилия и Аржентина е трябвало да спечелят всяка една от срещите си, ако се гледат статистиките от двубоите. 

Това остават единствените две селекции, които са били по-добри от съперниците си, според "очакваните голове", което накратко е един от най-силните показатели за ефективност. 

Аржентина допусна изненадващо поражение още в първия кръг от груповата фаза от Саудитска Арабия, но спечели в следващите срещи с Мексико, Полша и Австралия. 

Бразилия пък победи Сърбия, Швейцария и Южна Корея, но преди успеха на осминафиналите загуби от Камерун в последния кръг от груповата фаза. 

Вижте от кой аржентинец се струхава нидерландска звезда!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички