Време е за 1/4-финалите на Световното първенство по футбол - 2 мача на 9 декември (ТВ ПРОГРАМА)


Време е за 1/4-финалите на Световното първенство по футбол - 2 мача на 9 декември (ТВ ПРОГРАМА)
Снимка: GettyImages

3447 0

След два дни почивка Световното първенство по футбол в Катар се завръща с пълна сила на 9-ти декември за четвъртфиналите в надпреварата. През днешния ден ще се проведат първите два мача от тази фаза на турнира, като останалите ще се изиграят още утре. 

Със SportLive.bg ще може да проследите НА ЖИВО двубоите между Хърватия и Бразилия от 17 часа, както и този между Нидерландия и Аржентина - 4 часа по-късно!

Хърватия - Бразилия

Това ще бъде третият двубой между двата тима на световно първенство, като "Селесао" е с актив от два успеха в изминалите срещи. Те премериха сили в груповата фаза на Мондиал 2006 г., когато гол на Кака донесе успеха с 1:0, а 8 години по-късно отново в същия етап възпитаниците на Тите победиха с 3:1. 

Останалите две срещи между селекциите са в приятелски двубои - първо през 2005 г. отборите стигат до реми след размяната на едно попадение, а през 2018 г. Бразилия оформя третата си поредна победа.

"Селесао" влиза в срещата като фаворит, но няма да може да разчита на част от футболистите, а в този списък попадат Жезус, Телес и Сандро. Сред хърватите Соса и Станишич са под въпрос. 

Нидерландия - Аржентина

Борбата между тези два съперника има солидна история в миналото, а освен това се очертава и като много по-оспорвано в днешния ден. Това ще бъде шести сблъсък на Световно първенство, а освен това двата тима са изиграли и две контроли помежду си.

За последно те мерят сили през 2014 г., когато успех на "гаучосите" след дузпи лиши "лалетата" от втори пореден финал, но южноамериканците на по-късен етап загубиха мача за трофея от Германия. В редовното време и продълженията Нидерландия и Аржентина завършиха 0:0. 

През миналия век трите двубоя между двата тима на мондиали завършват при два успеха за "лалетата" и един за "гаучосите", но той им носи световната титла при 3:1 след продължения.

Настоящият век довежда до успех за европейците, реми и въпросната победа за Аржентина през 2014 г. Именно и те получават по-голямо доверие от букмейкърите преди двубоя. 

Те обаче вероятно няма да може да разчитат на Де Пол и Гомес, докато Де Врай не е в плановете на Ван Гаал. И тримата пропускат поради контузии. 

Програма за деня

17:00 часа - Хърватия - Бразилия, БНТ1 и БНТ3

21:00 часа - Нидерландия - Аржентина, Нова, Диема Спорт 3 

Вижте пълната ТВ програма за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички