Андрес Иниеста с любопитен коментар за Лионел Меси и отпадането на Испания още на 1/8-финал в Катар


Андрес Иниеста с любопитен коментар за Лионел Меси и отпадането на Испания още на 1/8-финал в Катар
Снимка: Getty Images

7704 0

Легендарният полузащитник на Барселона и Испания - Андрес Иниеста, даде интервю пред "ESPN" в дните след финала на Мондиал 2022, в което взе отношение по темата с вечния спор за "най-велик" футболист в историята и не пропусна да коментира представянето на "Ла Фурия" в Катар.

38-годишният халф, който вече 4 години играе в японския Висел Кобе, изрази мнение, че независимо от факта, че Лионел Меси е световен шампион, винаги ще има хора, според които той не е на върха:

"Сигурен съм, че всеки един, който не вижда Меси като 'най-добрия', ще си намери извинение да продължи да разсъждава по този начин. Без значение дали е спечелил световната титла или не", заяви Иниеста пред изданието и допълни:

"Лично за мен, Меси е най-добрият със или без Купата. Мисля, че фактът, че я спечели, го прави много щастлив - повече, отколкото хората си мислят. И не само него, но и Аржентина като страна. Те винаги са преследвали трофея и това, че го спечелиха по начина, по който успяха, го прави напълно заслужен".

Относно отпадането на Испания от Мароко с дузпи на 1/8-финал в Катар, световният шампион от Мондиал 2010 каза следното: "Мисля, че стилът трябва да си остане същият. В края на краищата, една система на игра е добра, ако си способен да дадеш 100 процента. Мачът срещу Мароко не беше загубен заради модела, а защото липсваха други компоненти. Моето мнение е, че идеята трябва да си остане същата".

В сблъсъка с мароканците Пабло Сарабия можеше да реши всичко още в продълженията и да не се стига до дузпи, но нацели греда от изгодна ситуация в заключителните минути на второто продължение. 

"Всеки мач е различен и трябва да се опитваш да намираш решения за всеки поотделно. Има толкова много малки детайли, които могат да решат крайния изход. Може би, ако Пабло Сарабия беше вкарал онова положение, вместо да цели гредата в последната минута, сега нямаше да си говорим за тези неща. Всички сме разочаровани, но тези преживявания идват, за да ни учат и да се подобряваме", завърши философски Андрес Иниеста.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Френска телевизия разкри думите на Дидие Дешан и Килиан Мбапе на почивката срещу Аржентина

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички