Топ 10 гола на Световното първенство: Меси, Мбапе, Неймар дишат прахта по 2 показателя (ВИДЕО)


Топ 10 гола на Световното първенство: Меси, Мбапе, Неймар дишат прахта по 2 показателя (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

12141 0

Световното първенство по футбол остава в историята като най-резултатният мондиал. Бяха отбелязани цели 127 попадения, като със сериозна заслуга за това е и големият финал между Аржентина и Франция, където двата отбора осигуриха голов спектакъл.

Досегашното постижение бе съставено от само един гол по-малко - 171. Има два случая на световни до момента, в които е отбелязвана тази бройка - през 1998 (когато печели Франция) и през 2014 (когато печели Германия).

Сред головете имаше някои, които си заслужават да бъдат видяни отново. Представяме ви класация с топ 10 на попаденията, реализирани на форума в Катар. Трябва да се отбележи, че големите звезди Меси, Мбапе и Неймар попадат в класацията, но само един футболист присъства на два пъти там - Ричарлисон. Той може да се похвали и с факта, че оглавява подреждането.

Най-добрите голове на Световното първенство по футбол

10. Ал Даусари - вторият му гол срещу Аржентина (Аржентина - Саудитска Арабия 1:2, група С)

Попадението на азиатския футболист сътвори най-голямата сензация от първия кръг на груповата фаза - когато "гаучосите" допуснаха пълен обрат срещу Саутиска Арабия още на старта. Това прекъсна и фамозната им серия от мачове без поражение (36).

Video edited on Kapwing

9. Ричарлисон - вторият му гол срещу Южна Корея (Бразилия - Южна Корея 4:1, осминафинали)

"Селесао" се справи безпроблемно с първото препятствие от елиминационната фаза, като още през първото полувреме вкара куп попадения. Едно от тях обаче дойде след демонстрация на толкова техничната Бразилия. А с основна роля за гола е Ричарлисон. Припомнете си го от по-нестандартен ъгъл.

Video edited on Kapwing

8. Маркъс Рашфорд - от пряк свободен срещу Уелс (Англия - Уелс 3:0, група В)

Очакваното с голям интерес британско дерби не оправда очакванията за зрелище и "трите лъва" нямаха проблем да победят класически. Рашфорд пък се отчете с най-красивия гол в мача - директно от пряк свободен удар.

Video edited on Kapwing

7. Сонг Кан-Хо (Бразилия - Южна Корея 4:1, осминафинали)

Въпреки че неговият тим отпадна без шансове за успех срещу именития си опонент, азиатците изпратиха успешно първенство, предвид че излязоха от групите в компанията на Португалия, Уругвай и Гана. В последния си мач на Мондиал 2022 все пак също сътвориха нещо запомнящо се - голът (можете да видите попадението от дистанция в края на видеото под текста).

Video edited on Kapwing

6. Луис Чавес - пряк свободен удар (Саудитска Арабия - Мексико 1:2, група С)

Мексико бе обречен, като му се налагаше да отбележи и да се надява Полша да допусне повече попадения срещу Аржентина. В крайна сметка мексиканците не успяха да продължат напред, но постигнаха победа над арабската страна. Тя дойде трудно и ключов бе красив гол от пряк свободен удар на Чавес.

Video edited on Kapwing

5. Килиан Мбапе - два гола (Франция - Полша 3:1, осминафиналите) Голмайсторът на Мондиал 2022 Мбапе изигра един от най-силните си двубои на най-големия футболен форум именно срещу Полша. Там той реализира две попадения, а второто от тях бе наистина красиво и остави Шчесни без шансове, въпреки че игра с топката (вижте и двата във видеото под текста).

Video edited on Kapwing

4. Неймар (Хърватия - Бразилия 1:1 (4:2 след дузпи), четвъртфинали) Бразилия държеше съдбата си в ръце в този дуел, след като поведе в продълженията чрез невероятна солова акция на голямата си звезда Неймар. В последните минути обаче игра надменно и си помисли, че мачът е приключил, което доведе до изравнителен гол, дузпи и отпадане. Голът на Неймар обаче няма как да не бъде отбелязан. Припомнете си цялото му представяне срещу Хърватия, а в края на видеото е и голът му:

Video edited on Kapwing

3. Лионел Меси (Аржентина - Мексико 2:0, група С) "Гаучосите" имаха нужда от успеха на всяка цена след шокиращата загуба от Саудитска Арабия. Мексико обаче се бранеше добре и не се виждаше как южноамериканците ще пробият. Тогава обаче индивидуалната класа на Меси направи разликата.

Video edited on Kapwing

2. Винсент Абубакар прехвърлящ удар (Камерун - Сърбия 3:3, група G) Двата отбора сътвориха един от най-запомнящите се дуели на Световното първенство по футбол. Срещата бе изпълнена с обрати и драма, а красивите голове също не липсваха. Прехвърлящият удар на Абубакар обаче няма как да не бъде отличен.

Video edited on Kapwing

1. Ричарлисон ножичен удар (Бразилия - Сърбия 2:0, група G) Още в момента, в който станахме свидетели на този ножичен изстрел изстрел от страна на нападателя на Тотнъм, бяхме сигурни, че това ще е голът на турнира. Каквото и да се каже ще бъде малко, така че просто му се насладете отново:

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички