Андрес Иниеста разкри защо продължава с футбола


Андрес Иниеста разкри защо продължава с футбола
Снимка: Getty Images

2968 0

Един от дългогодишните футболисти на Барселона през изминалите десетилетия - Андрес Иниеста, направи любопитен коментар около кариерата си. Той навърши 38 години, но продължава да играе за японския Висел Кобе, а за Барселона има цели 674 мача за "блаугранас".

Полузащитникът разкри пред BBC как би могъл да продължава с представянето си на тази възраст, като се има предвид и големия му брой трофеи - девет титли на Ла Лига, четири Шампионски лиги, шест Купи на Испания, седем Суперкупи на Испания, три Суперкупи на Европа и три Световни клубни първенства.

"Всичко се свежда до три неща – любов, страст и вдъхновение. Ето защо продължих да играя в Япония след тежка контузия през 2020 г. Това е причината, поради която Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Лука Модрич отиват в Катар и ще се опитат да спечелят Мондиал 2022 на тази възраст", обясни испанеца като спомена и суперзвездите Меси, Роналдо и Модрич.

"Всички, които играят толкова дълго футбол, търсят тези емоции. Всеки има различна ситуация, но това, което хората може би не осъзнават, е, че всички имаме това желание, тази мечта, която ни движи. Имаме късмета да правим това, което обичаме.

Когато спра да изпитвам емоции от гледката на пълен стадион, от срещите с фенове и съотборници, може би ще дойде денят, в който ще дойде време да се откажа от футбола. Все още не съм готов за това", добави световният шампион пред медията.

Ето под каква форма Иниеста би се върнал в Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички