В Бразилия държат да увековечат Лионел Меси до Пеле и Гаринча на "Маракана"


В Бразилия държат да увековечат Лионел Меси до Пеле и Гаринча на "Маракана"
Снимка: GettyImages

3385 0

Голямата легенда на Аржентина - Лионел Меси, който съумя да върне световната титла при "гаучосите", отново бе поканен да се "увековечи" на "Маракана", оставяйки отпечатъци от краката си на легендарния бразилски стадион.

Информацията бе оповестена от държавния спортен надзор на Рио де Жанейро във вторник, когато по същото време в Аржентина празнуваха големия успех от Световното първенство по футбол в Катар.

"Меси вече показа своята важност на и извън терена. Той е футболист на най-високо ниво в историята на спорта. Държи това ниво от години. Нищо не би му прилягало повече от това да получи тази чест. Меси е гений с топката", подчерта Адриано Сантош, ръководител на държавния спортен надзор в Рио де Жанейро, който на практика покани за втори път аржентинеца.

Ако Лионел Меси се съгласи, то отпечтъците му ще застанат върху Алеята на славата на "Маракана" до тези на легендите Пеле, Гаринча, Ривелиньо, Роналдо, Еузебио, Себастиан Абреу и Франц Бекенбауер.

Стадион "Маракана" прие финалите на Световните първенства през 1950 и 2014 година, когато Меси и компания отстъпиха на Германия с 0:1. Преди близо 18 месеца Аржентина и Лионел Меси спечелиха Копа Америка на легендарния стадион.

Вижте интервюто, според което Меси може да играе и на Мондиал 2026!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички