Новият треньор на Испания показа супер самочувствие и каза дали ще разчита на Серхио Рамос


Новият треньор на Испания показа супер самочувствие и каза дали ще разчита на Серхио Рамос
Снимка: Getty Images

7546 0

Новият старши треньор на Испания - Луис де ла Фуенте, говори за пръв път пред медиите, след като наследи Луис Енрике на поста. 61-годишният специалист изрази увереност, че в момента няма по-добър избор от него за тази работа:

*Припомняме, че "Ла Фурия" напусна Мондиал 2022 след загуба от Мароко с дузпи на 1/8-финалите, а Де ла Фуенте, който е бил начело на младежките формации до 19, до 21 и до 23 години, ще дебютира в битките от квалификациите за ЕВРО 2024. Испанците са в Група "А" и ще играят срещу Шотландия, Норвегия, Кипър и Грузия!

Говорейки на официална пресконференция, бившият защитник на Атлетик Билбао обясни защо смята, че е най-подходящ за позицията:

"Бях професионален фуболист в продължение на 15 години. Печелил съм титли. Тренирал съм национални отбори във всички възрастови категории, с изключение на мъжете. Казвам го с цялата ми скромност и откровеност - ако има един, който знае как изглежда бъдещето на испанския футбол, това съм аз. Знаете кой "поема юздите" на този отбор", заяви Луис де ла Фуенте, цитиран от "Footmob".

"Няма да има никакви преговори относно нашия стил. Ще се опитам да вкарам нюанси, с които да го подобря и да обясня еволюцията му. Няма да затворим съзнанието си за нищо", допълни още новият селекционер на Испания, а след това каза няколко думи за своя предшественик:

"Винаги сме били близки с Луис Енрике и му благодаря. Разменихме си съобщения и той ме поздрави. Не е нужно да се прави анализ на всичко, което се случи на Световното. Работата на Луис Енрике е изключителна, но винаги можеш да пропуснеш да постигнеш даден резултат".

За финал Де ла Фуенте даде ясно да се разбере, че "вратата" за националния отбор на Испания НЕ Е затворена за Серхио Бускетс и Серхио Рамос: "Ще разчитам на младите, но също така съм фен и на ветераните, които са постигнали чудесни неща. Серхио Бускетс е жива легенда на футбола... Ако Серхио Рамос е в добра форма, той също може да се присъедини".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Кой е Луис де ла Фуенте - новият треньор на Испания? Ляв бек с 254 мача в Ла Лига...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички