Ивет Горанова: Не бих напуснала България, горда българка съм


Ивет Горанова: Не бих напуснала България, горда българка съм
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1773 0

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова разкри, че е възпитана в патриотизъм и това е причината да остане в България и тук да се бори за мечтите си. Състезателката сподели, че семейството ѝ спазва народните традиции и самата тя е тренирала народни танци седем години.

"Много съм горда с това, че съм българка! Вярвам, че щом съм родена тук, това е знак от съдбата. Че ми е писано да живея на това място. Тъжно е, че много хора напускат родината, за да намерят по-добре платена работа или възможност за реализация. И това, че държавата не намира начин да ги задържи, като им предложи по-добри перспективи за успех в живота, е голям проблем", заяви Горанова пред "България Днес".

"Надявам се да има промени към добро и българите да започнат да се прибират от чужбина. Да намират своето призвание в нашата страна и тук да сбъдват мечтите си. Аз не бих напуснала България. Гордея се с българското знаме, с българския дух... За мен това са важни неща. В моето семейство спазваме всички народни традиции, честваме националните празници. Като си закърмен с любовта към родното, трудно можеш да се откъснеш", каза още шампионката от Игрите в Токио. Постижението на Ивет на олимпиадата можете да си припомните тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички