Виталий Кличко: Били сме в СССР и не искаме да се връщаме там. Точка!


Виталий Кличко: Били сме в СССР и не искаме да се връщаме там. Точка!
Снимка: Getty Images

6767 0

Боксовата легенда Виталий Кличко за пореден път обяви готовността на защитниците на Киев и целия украински народ да се борят до последна капка кръв срещу руската инвазия. Той посочи, че сънародниците му не искат да бъдат отново в СССР.

"Сега в Украйна се надига огромна вълна на патриотизъм. Всеки украинец е готов да се сражава. И искам да повторя: ние никога няма да коленичим, не искаме да живеем под диктатура. Искаме да живеем в свободна държава. Правата на човека са основен приоритет. Демократичните ценности са наш приоритет", каза кметът на Киев, цитиран от sport.ua.

"Демократичните ценности са наш приоритет, така че не искаме да се връщаме в СССР. В бъдеще виждаме себе си като част от европейското семейство и се борим за нашето бъдеще. Искам да кажа, че ние защитаваме не само родния си град и родната си страна. Ние поддържаме ценностите на Европейския съюз, защото искаме да бъдем част от европейското семейство.

Руснаците искат да ни върнат в Съветския съюз, но това никога няма да се случи. Бяхме в СССР и не искаме да се връщаме там. Точка", категоричен бе по-големият от братя Кличко. А ето какво каза на българите Виталий Кличко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички