Украински футболист от Серия А: Не мога да заспя без хапче заради войната


Украински футболист от Серия А: Не мога да заспя без хапче заради войната
Снимка: Getty Images

2057 0

Украинският футболист Виктор Коваленко призна, че заради войната в родината му е започнал да има проблеми със съня. Полузащитникът на Специя е убеден, че страната му ще спечели тази война, започната от Русия.

"Когато войната започна, ми беше тежко, защото не можех да отида в Херсон и да прегърна роднините си. С течение на времето осъзнах, че мога да бъда по-полезен тук, отколкото в Украйна. Разбира се, че ми е трудно и болезнено, защото никой не е очаквал, че това може да се случи в 21-ви век, но нещата са такива, каквито са. Украйна така или иначе ще спечели, това не подлежи на съмнение", заяви Коваленко в интервю за "Ройтерс".

"Много бих искал родителите ми да напуснат страната, но те сами трябва да решат дали са готови за това, или не. Баща ми каза, че няма да ходи никъде. Говорих с майка ми, но тя не иска да тръгне без съпруга си и сина си", продължава той.

"През първите 20 дни на войната спях много лошо, заспивах в 3-4 часа сутринта. Тогава говорих с лекаря си и той ми даде хапчета. С тях започнах да заспивам нормално. Но винаги следя събитията на телефона си, гледам дали всичко е спокойно. Затова продължава да ми е трудно", споделя украинският футболист. А ето коя спортна звезда няма да напуска Украйна, докато не свърши войната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички