Властите отказаха селекционера на Украйна да участва във войната


Властите отказаха селекционера на Украйна да участва във войната
Снимка: Сайт на Украинската футболна асоциация

7825 0

Селекционерът на Украйна Олександър Петраков разкри, че е обявил желание да се запише в териториалната отбрана на страната си, за да се бори срещу руската инвазия. От правителството обаче не са му разрешили. Петраков е на 64 г., а мобилизацията в Украйна засяга мъжете на възраст между 18 и 60 години.

"Аз съм на 64 години и чувствам това като нещо нормално. Мисля, че мога да убия двама или трима от враговете ни. Семейството ми каза да отида в Западна Украйна, но аз отказах, защото съм от Киев и не мога да го изоставя. Не е правилно хората да се бият, а аз да бягам", каза треньорът, цитиран от "The Guardian".

"Член на правителството ми каза, че ще бъде много трудно да взема оръжие и да се бия. Попита ме: "Нужно ли е да правиш това, ти си различен тип човек?". Казах му: "Аз съм на 64 години, разбираш ли?". Това не е просто гняв, това е омраза. Имаме нужда от време, за да се успокоим. Оставам на разположение за държавата си", казва още той.

По-рано украинският журналист Михаил Спиваковски обяви, че след като е получил отказ от властите, Петраков се е прибрал у дома и е започнал да приготвя коктейли "Молотов". А ето кой сънародник, който е на възраст, помага в териториалната отбрана. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички