Мисия "Кличко" успешна: Берлин подкрепя Украйна "с цялата си сила"


Мисия "Кличко" успешна: Берлин подкрепя Украйна "с цялата си сила"
Снимка: Getty Images

13164 0

Бившият световен шампион по бокс Владимир Кличко, който напусна Киев и замина за Германия, похвали страната за помощта ѝ към воюващата му родина. Кличко, чийто брат Виталий е кмет на Киев, се срещна с официални лица в Берлин в опит да събере повече подкрепа за страната си, предаде ВВС.

Двамата братя имат силни връзки с Германия, тъй като са прекарали по-голямата част от професионалните си кариери там. Доскоро обаче бившите звезди в бокса обвиняваха Берлин, че не е направил достатъчно, за да помогне на Украйна след руската инвазия.

Във видео, заснето извън Бундестага и публикувано в профила му в Туитър, Владимир Кличко съобщава, че по време на двудневното си посещение там е успял да се увери лично, че двете нации са „наистина братя и сестри“.

Германското правителство направи няколко завои в политиката си през последните шест седмици, като се съгласи да изпрати оръжия на Украйна, спря проект за газопровод с Русия, и обеща да увеличи разходите за отбрана. Кличко вече се срещна с канцлера Олаф Шолц и министрите на външните работи, финансите и икономиката.

"Кличко и неговата делегация внесоха украинския боен дух, който достига до нас в безброй снимки от външното ни министерство", написа външният министър Аналена Бербок в Instagram. "За правителството и за мен е ясно: ние ще продължим да подкрепяме Украйна с цялата си сила". А ето как Виталий Кличко обясни визитата на брат си в Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички