Кличко: Не бъдете безразлични! Героичната ни съпротива няма да е вечна!


Кличко: Не бъдете безразлични! Героичната ни съпротива няма да е вечна!
Снимка: Скрийншот / Туитър

23068 0

Боксовата легенда Владимир Кличко се обърна към световната общност със изявление за нуждата от обединение срещу Русия и в помощ на Украйна. Украинската звезда посочи, че свободният свят не може да изпраща на народа му само съчувствие.

"Първата жертва на войната е истината. Това не е конфликт или специална операция, това е война. Това са сълзи, кръв, дим, писъци и мълчание от загиналите. Свободният свят трябва не само да ни изпраща съчувствие, но и да ни предоставя оръжия да се защитаваме. Можете също така да ни помогнете на икономическия фронт, като окажете натиск и изолирате путинова Русия, която започна тази престъпна война в Украйна. Която продължава с Вашето безразличие", казва Кличко във видео, което публикува в Instagram.

"Трябва да спрем притока на финансиране на тази машина за убийства. Хора на Европа, хора на свободния свят! Не е време да свиквате с ужасите на войната. Героичната съпротива на украинския народ не може да продължи вечно. Или всички ще бъдем като украинците, или ще загубим. Или ще пренебрегнем единството си и ще паднем един по един, или ще се обединим и ще изградим мира заедно. Да, ще го направим", казва още украинецът във видеото. А ето защо Владимир тези дни напусна Украйна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички