Трогателното послание, което Михаел Шумахер предал на сина си Мик преди дебюта му във Формула 1


Трогателното послание, което Михаел Шумахер предал на сина си Мик преди дебюта му във Формула 1
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

11379 0

Синът на легендарния Михаел Шумахер - Мик, разкри съвет, даден му от неговия баща преди да започне кариерата си във Формула 1. 23-годишният Шумахер в момента кара втория си сезон с американския отбор Хаас след мъчителна дебютна кампания през 2021 г., когато не успя да отбележи нито една точка за своя отбор.

И 2022 г. също не започна добре за Мик след драматична катастрофа в квалификацията в Саудитска Арабия, която го принуди да пропусне състезанието, коствайки на отбора си сериозна сума в сметки за ремонт на болида.

Трудното начало за Мик Шумахер във Формула 1

Това доведе до спекулации, че Гюнтер Щайнер ще освободи германеца в края на 2022 г., въпреки че след тази катастрофа Мик показа признаци на подобрение в представянето си. Осмото място на "Силвърстоун" му осигури първите точки във Формула 1, а след това дойде и шестото място в Австрия.

Неизбежните сравнения между Мик Шумахер и баща му

Младият пилот ежедневно трябва да се справя и с неизбежните сравнения с баща му, макар и Мик да заяви наскоро, че тези сравнения не го карат да изпитва допълнителен натиск. Михаел Шумахер спечели седем световни титли - цифра, която се равнява само на Люис Хамилтън, а мнозина го определят като най-великия пилот на всички времена. 

Думите, с които Михаел Шумахер винаги се обръщал към сина си

„Баща ми винаги ме подкрепяше много във всичко, което правех в картинга“, каза Мик в интервю за Mundo Deportivo. „Мисля, че той се опита да ми даде различни подходи, за да видя какво е най-добро за мен, а накрая винаги ми казваше: „Прави това, което обичаш“.

Мик похвали съветите, дадени му от легендата на Ферари: „И за мен това, което съм обичал най-много, винаги е било състезанието. Винаги съм обичал това, което съм правил, и всеки път, когато съм ходил на големи събития, по-големи състезания, беше много хубаво, че прекарваше времето си с мен в кемпера, обсъждайки състезания. Бяха хубави моменти."

През декември 2013 г. Михаел Шумахер претърпя тежък инцидент на ски по време на семейна почивка в Гренобъл. След като прекара известно време в медикаментозна кома, Михаел сега живее в семейния дом в Швейцария, но се знае малко за състоянието му, тъй като семейството му пази в тайна всичко около него.

Наскоро Жан Тод разкри, че гледа състезания от Формула 1 заедно с Михаел Шумахер в дома му (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички