Мик Шумахер: Фамилията не ми пречи, а напротив, горд съм с името си


Мик Шумахер: Фамилията не ми пречи, а напротив, горд съм с името си
Снимка: GettyImages

915 0

Синът на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер - Мик Шумахер, продължава да набира популярност в спортните среди. Младокът подписа договор с отбора от Ф1 Haas, чието име ще защитава.

Въпреки прочутата си фамилия 23-годишният състезател не смята, че тя оказва допълнителен натиск върху него, а напротив - помага му.

"Не, няма допълнително напрежение заради фамилията ми. Сигурен съм, че има предимства и недостатъци, но виждам само хубавите неща. Горд съм, че нося това име, показвайки на какво съм способен", заяви перспективният Мик пред "Motorsport".

"Семейството ми оказва огромна подкрепа, която е много важна. Щастлив съм да имам толкова прекрасни родители и освен това съм голям късметлия. Мисля, че манталитетът, който семейството ни има като цяло, с изключение на това кои сме ние, е страхотен. 

Това е нещо, което бих искал всеки да има, но за съжаление просто не се случва. Имах възможността да израсна в собствените си времеви граници. Това е огромно предимство в моторните спортове, защото много пилоти нямат привилегията да се учат толкова бързо, колкото искат.

Те са принудени да учат всичко по-бързо. Може би са израснали много трудно - нещо, което никога не съм изпитвал", допълни още той.

Ето коя звезда във Формула 1 посочи Мик като свой наследник

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички