Бившият мениджър на Шумахер: Минаха 9 години - стига лъжи, време е да кажат истината


Бившият мениджър на Шумахер: Минаха 9 години - стига лъжи, време е да кажат истината
Снимка: Getty Images

104607 0

Бившият мениджър на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер - Вили Вебер, обвини семейството на седемкратния световен шампион в "лъжи" за неговото здравословно състояние. Още след тежкия инцидент с пилота в края на 2013 година съпругата му Корина забрани достъпа на Вебер до Шумахер.

Вебер все още не може да приеме отношението, което е получил от семейството на Шумахер след инцидента. Той споделя, че Шумахер му е бил като син, но в последно време слуша само лъжи и смята, че е време да се каже истината за състоянието на немския пилот, което се пази в тайна от много години.

"В деня, в който се случи трагедията, бях във фоайето на хотела, а мой приятел ми се обади и каза, че се е случило нещо с Михаел по време на ваканция в ски курорт, но изглеждало, че не е нищо сериозно. Тогава ми съобщиха, че Шумахер ще бъде откаран в болницата в Гренобъл. Обадих се на съпругата му Корина, но тя не ми вдигна. Потърсих и Жан Тод и го попитах дали мога да посетя Михаел. Тод отговори, че все още е твърде рано", започна Вебер в интервю пред La Gazzetta dello Sport.

Вебер: Завръщането на Шумахер във Формула 1 беше глупост

"Обадих се на следващия ден и пак не получих отговор. Тогава реших да изчакам известно време и да не безпокоя никого, но в този момент вече започнах да разбирам защо никой не отговаря на въпросите ми. Беше много болезнено. Опитвал съм се стотици пъти да се свържа с Корина. Разбирам, че ситуацията е много лична, но чуваме само лъжи от семейството на Михаел", допълни бившият мениджър на Шумахер.

"Винаги съм правил всичко за него и винаги съм защитавал личния му живот, но не очаквах такова поведение и отношение от семейството му. Не ми позволиха да го видя, казвайки ми, че е твърде рано, а сега сигурно вече е твърде късно. Вече изминаха девет години... Може би е време да кажат истината, да я кажат такава, каквато е. Години след случилото се обаче си казах, че просто трябва да се грижа за собственото си семейство, защото не мога да променя нищо. Михаел ми беше като син, а дори сега ме боли да говоря за случилото се с него", завърши Вебер.

Един от малкото хора, които имат достъп до Шумахер към днешна дата, е бившият шеф на ФИА Жан Тод. Той разказа, че Михаел Шумахер вече гледа състезания от Формула 1 в дома си на Женевското езеро (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички