"Напомня ми за Шумахер, направо настръхвам" - той ли е наследникът на Михаел?


"Напомня ми за Шумахер, направо настръхвам" - той ли е наследникът на Михаел?
Снимка: GettyImages

5506 0

Формула 1 е в своя разгар. Новото съперничество в лицето на Макс Верстапен и Шарл Льокер прикова погледите на почитателите на бързите скорости към пистата. Младият 24-годишен пилот на Ферари води с 1 победа на прекия си конкурент от Ред Бул. 

Бившият състезател Дейвид Култар  знае какво е да се изправиш срещу най-добрите. В интервю пред "Канал 4" британецът възхвали настоящия лидер в шампионата и коментира личността му.

"Всъщност малко настръхнах, върнах се във времето, когато Михаел Шумахер доминираше с Ферари. Всичките ми страхове се завърнаха, но трябва да призная, че Льоклер е качествен пилот и страхотен човек", коментира Култард.

Бившият пилот във Ф1 коментира и втория състезател на Ферари - Карлос Сайнц-младши, който не успява да се представи на нивото на колегата си.

"Ферари работи усилено, а Матиа Биното (инженер и директор в отбора) беше хладнокръвен  въпреки цялото напрежение от липсата на добри резултати последните 2 години. Сайнц разбира, че сгреши, той шофира ядосан и грешките идваха една след друга", довърши британецът.

Испанският пилот обаче далеч не е единственият, който не успява да покаже най-добрата си форма от началото на сезона. Надпреварата между Верстапен и Льокер остави на заден план звезди като Хамилтън, Фетел и Алонсо, които са неузнаваеми от началото на годината.

4-кратният шампион във Ф1 - Себастиан Фетел, не скри разочарованието от представянето си, като заяви, че нещата не могат да бъдат по-зле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички