Синът на Фидел Кастро поканил Марадона да се възстанови в Куба


Синът на Фидел Кастро поканил Марадона да се възстанови в Куба

4783 0

Пътуване до Куба е било последното решение на близките на Диего Марадона, за да му помогнат да се стабилизира. Както е известно, футболната легенда беше претърпял мозъчна операция, а и след изписването си е бил притеснен и депресиран. Поради тази причина неговият лекар Леополд Лука, психологът му Карлос Диас и психиатърът му Аугустин Косачов са били разработили "Планът за завръщане в Куба", за да може Диего да се върне на място, което той обича. Известно е, че аржентинецът се е възхищавал на покойния Фидел Кастро, с когото е имал силно приятелство.

Научавайки какво се случва с бившата футболна звезда, синът на Кастро - Тони, се е свързал с близките му и му е предложил престой и увединение в страната. Вероятно се е очаквало аржентинецът да се възстанови до степен, че да може да пътува. Смъртта му обаче не позволи да се използва планът "Куба".

Преди години, когато Марадона е бил на косъм от смъртта, той отива на Острова н свободата, за да се възстанови. Установява се в здравния кубински курорт "Ла Прадера", където може да идва и да си отива когато му се иска и да кани толкова хора, колкото пожелае, в къщата си за гости. Преди да отпътува от Аржентина за Куба, придружен от лекарски екип, съпругата си Клаудия, родителите си Диего и Тота, мениджъра му Гилермо Копола и личния му лекар тогава Алфредо Кахе, той казва, че ще остане там на рехабилитация между 3 и 6 месеца, но остава 4 години. А ето какви са били последните думи на футболната икона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички