НА ЖИВО: Поклон пред Марадона, Аржентина с последно сбогом - всички в сълзи


НА ЖИВО: Поклон пред Марадона, Аржентина с последно сбогом - всички в сълзи
Снимка: Getty Images/Guliver

2620 0

Поклонението пред великия Диего Марадона в Аржентина започна. Очаква се повече от 1 милион души да се сбогуват с него, като ще можете да следите всичко това НА ЖИВО в SportLive.bg чрез поставения линк по-долу.

Още в ранните часове тялото на покойния аржентинец пристигна в президентския дворец "Каса Росада", като бе съпроводено до там от полицейски кордон и множество фенове, които с аплодисменти са отдавали почит на своя любимец.

Ковчегът е бил приет от бившата съпруга на Марадона - Клаудиа и двете им дъщери Далма и Джанина. Към тях се присъединиха и техни близки, въпреки че официалното поклонение още не е започнало. Първите пристигнали външни лица са съотборниците на Марадона от тима, спечелил световната титла от шампионата в Мексико през 1986 г.

Официалното отваряне на вратите за поклонението стана в 6:00 часа сутринта аржентинско време (11:00 часа българско). Още от вчера хората започнаха да се събират в близост в очакване да отворят вратите. За последно сбогуване в "Каса Росада" се проведе преди десет години, когато почина бившият президент на Аржентина Нестор Кирхнер.

По желание на семейството на Диего Марадона ковчегът ще бъде затворен в 16:00 часа аржентинско време (21:00 часа българско) и всичко най-вероятно ще приключи още днес, въпреки че по първоначална информация президентската резиденция трябваше да бъде отворена 48 часа за сбогуване с легендата.

ПОКЛОНЕНИЕТО

В даден момент от церемонията се стигна до необясними и много грозни събития - масов бой между фенове и полиция на метри от покойния Диего Марадона (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички