Лекарят на Марадона отговори на обвиненията за лечението на футболната легенда


Лекарят на Марадона отговори на обвиненията за лечението на футболната легенда
Снимка: Getty Images/Gulliver

1400 0

Личният лекар на Диего Марадона  - Леополдо Луке, отговори на обвиненията и защити лечението на футболната легенда, след като клиниката му бе обискирана в Буенос Айрес. В началото на ноември бившият играч на Наполи, Барселона и Бока Хуниорс претърпя спешна операция за субдурален хематом, като впоследствие се възстановяваше в дома си. Спортният свят скърби след смъртта му, причинена от сърдечен арест в сряда в Тигре.

„Отговорен съм за него спрямо Диего. Знаете ли за какво съм отговорен? Да го обичам, да се грижа за него, да удължа живота му и да го подобря. Аз съм отговорен за това. Направих и невъзможното за това. Накарах го да отиде на психолог, на психиатър. Това му даде всичко – нещо, което другите не успяха да му дадат“, каза лекарят.

Неговият невролог Леополдо Луке говори пред журналисти, след като клиниката и домът му бяха претърсени от полицията, която се опитваше да разбере дали има невнимателност, която спомогнала за кончината на световния шампион с Аржентина от 1986. А медиите в Аржентина разкриха за Марадона си отишъл с две големи болки в сърцето .

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички