Потрес: Футболистка отказа да почете Диего Марадона и го нарече "педофил" и "изнасилвач"


Потрес: Футболистка отказа да почете Диего Марадона и го нарече "педофил" и "изнасилвач"
Снимка: Guliver/GettyImages

4199 0

Целият свят дни наред почита легендата на футбола и считан от мнозина за най-великия на всички времена в този спорт - Диего Марадона, който почина на 60-годишна възраст. Футболни двубои започват с минута мълчание, играчите плачат, посвещават голове на него.

Не такава обаче бе ситуацията в мач от испанския футбол при жените. На двубой от третото ниво в страната при нежния пол светът бе потресен от постъпката на една дама, която съвсем демонстративно не просто отказа да отдаде почит на Марадона, но дори си позволи да му лепне обиди като "изнасилвач", "педофил" и "насилник".

Преди двубоя, както стана практика в последно време, двата тима се наредиха един до друг и започна минутата мълчание в памет на Марадона. Футболистката Паула Дапена обаче демонстративно седна с гръб на земята и отказа да го почете. Впоследствия тя обясни и действията си.

"Моите съотборници ме погледнаха и се засмяха, защото те си мислеха, че няма да го направя. Не съм готова да го направя за насилник. Казах, че отказвам да го почете с минута мълчание, защото не мога да го сторя за изнасилвач, педофил и насилник.

Затова трябваше да седна на земята и да се обърна с гръб. За да си футболист, трябва на първо място да си човек и да имаш ценности отвъд уменията, каквито той имаше. Всички знаем за тях, че бяха забележителни футболни качества и че имаше талант" - споделя Паула Дапена.

А към момента се води разследване в Аржентина за смъртта на Марадона срещу неговия лекар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички