Разследване в Аржентина: Разследват лекар за смъртта на Диего Марадона


Разследване в Аржентина: Разследват лекар за смъртта на Диего Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

4150 0

В неделя докторът на Диего Марадона е разследван за непредумишлено убийство, след като аржентинската суперзвезда получи инфаркт и почина, информира аржентинската новинарска агенция Telam. 

Полицията е влязла в дома и линиката на Леополд Луке в неделя през деня, като информацията е разпространена от няколко местни новинарски агенции, освен "Telam". Според информация на "La Nacion", обиските на полицията са част от мащабно разследване, което проверява дали е възможно смъртта на Диего Марадона да е причинена от лекаря. 

До обиските се е стигнало, след като свидетели са казали на разследващи, че са видели Марадона и 39-годишния физик и лекарят да спорят ожесточено в дните преди смъртта на легендата. Имало е и бутане между двамата, казват свидетели. Съдебни следователи снемат показания и от близките на Марадона. 

Отново според информация на "Ла Насион", разследващите търсят до каква степен Луке е отговорен за лечението на Марадона и колко често е бил при пациента си, след като дон Диего беше изписан по-рано от очакваното след операция на мозъка в началото на ноември. 

Луке не е бил в дома на Марадона във фаталния ден, но той се е обадил на "спешна помощ", пишат още медиите в Аржентина. Местната агенция "Opinion Frontal" публикуваха аудио запис от обаждането, за което се счита, че Луке вика линейка за дома на Марадона. 

Марадона почина на 25-и ноември след инфаркт, като в цял свят продължава широкият отзвук от кончината му. Аржентина обяви 3-дневен траур, а стотици хиляди минаха през поклонението на Марадона, за да се сбогуват с аржентинския герой. 

Той напусна света на едва 60-годишна възраст, но завинаги ще остане в сърцата на милиони с неописуемия си стил на терена и голямото си сърце извън него. Въпреки това животът на легендата в последните години не е бил най-добрият, а медиите в Аржентина разкриха за Марадона си отишъл с две големи болки в сърцето (подробности в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички