Диего Марадона си отишъл с две болки в сърцето


Диего Марадона си отишъл с две болки в сърцето
Снимка: Instagram

42371 0

Футболната легенда Диего Марадона, когото загубихме днес, си е отишъл с болка в душата. Две неща са тежали на ненадминатия аржентинец и са били сред важните причини той да се чувства нервен и депресиран в последните си дни. Според "Clarin" и двете болки на дон Диего са били свързани със семейството му.

Първата болка на легендата е, че не е успял да събере на рождения си ден (на 30.10. той навърши 60 години) всичките си деца: Далма Нерея, Джанина Динора, Жана, Диего Фернандо и Диего-младши (той не можа да отиде в Аржентина, тъй като е хоспитализиран с коронавирус в Неапол), а също и любимият му внук Бенхамин. Момчето е плод на любовта между Джанина и футболната звезда Серхио Агуеро.

Аржентинското издание отбелязва, че през януари 2000 г., когато Марадона е бил 39-годишен, е предозирал с кокаин и според лекарите пулсът му е бил на 38% от капацитета си. Още в първото си интервю след този тежък момент бившият футболист и треньор признава, че е бил "наполовина мъртъв". Но заявява: "Не искам да напускам този свят. Ще се боря, за да продължа да живея, тъй като искам да прекарам последните си години с децата си".

Другата голяма мъка на великия спортист е, че родителите му не са до него. Особено му липсва неговата майка Далма Салвадора Франко, по-известна като "доня Тота". Тя умира преди 9 години, също през ноември, също от инфаркт. Двамата са били много близки преживе. В последното си интервю, направено около последния му рожден ден, Марадона казва: "Най-много съжалявам, че родителите ми ги няма. Винаги съм имал това желание да прекарам поне още един ден с Тота, но знам, че от небето тя се гордее с мен и че беше много щастлива". А какви подробности около смъртта на легендата станаха ясни в последните часове вижте тук

ГАЛЕРИЯ: НАЙ-ДОБРИТЕ И РЕДКИ СНИМКИ НА МАРАДОНА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички