Внесоха искане за арест на жената на Васил Божков, била част от организирана престъпна група


Внесоха искане за арест на жената на Васил Божков, била част от организирана престъпна група
Снимка: БГНЕС

3627 0

Проблемите около финансовия благодетел на Левски Васил Божков продължават да се увеличават.  В Специализирания наказателен съд е внесено искане от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Елена Динева, жената на Васил Божков. От съда съобщиха, че Динева е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група.

Припомняме, че прокуратурата повдигна общо 11 обвинения на Васил Божков, в това число - за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

Първоначално бе обявено, че бизнесменът е задържан в ОАЕ, но след това се появи информация, че е бил пуснат от ареста. По непотвърдена информация от 16 февруари Божков е бил освободен от центъра за задържане в Абу Даби и вече се намира в Дубай. Бизнесменът е бил пуснат, след като подал молба да остане на свобода, докато тече процедурата по искането за екстрадицията му. Ден по-рано пък са били изпратени документите за екстрадация на Божков.

По-рано пък се появи информация, че бивши собственици на Левски са обещали финансова помощ до края на сезона (ето и повече подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички