Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби?


Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби?
Снимка: БГНЕС

11530 0

Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби, това съобщи БНТ, но от Външно министерство заявиха, че не са уведомени за това. След като е прекарал малко повече от две седмици в Център за задържане, властите са удовлетворили молбата му да бъде освободен, докато трае процедурата по разглеждане на искането за екстрадиция. На Божков е забранено да напуска ОАЕ и му е отнет задграничния паспорт.

"България не е уведомявана от ОАЕ г-н Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна", съобщиха от министерството на външните работи.

Към финансовия благодетел на Левски има повдигнати от българската прокуратура общо 11 обвинения, в това число - за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

По-рано пък Левски излезе с благодарствено обръщение към "нейно величество" "синята" публика - ето какво написаха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички