Батков: Моделът "Бащица" не може да излезе в момента от "Левски", Efbet действа обидно


Батков: Моделът "Бащица" не може да излезе в момента от "Левски", Efbet действа обидно
Снимка: БГНЕС

2628 0

На този етап моделът "Бащица" не може да излезе от "Левски". Трябва и държавата да направи нещо – нормално е базата да се гради от публичен разход, нормално е школата да се поеме от държавата, премиерът даде такъв анонс. Това заяви бившият собственик на "Левски" Тодор Батков.

На аргумент на bTV, че и другите клубове ще искат държавна помощ, отговорът беше: "Кой издържа "Берое" – почти фалиралата ТЕЦ "Марица Изток 2". Кой издържа "Ботев Враца" – АЕЦ "Козлодуй".

Иначе за модела "Бащица" Батков видя началото от времето на Майкъл Чорни. "Очевидно през цялото време е подценявана възможността да се разтвори ветрилото за събиране на приходи", добави адвокатът, но се оправда, че българският пазар не е силен, българинът е беден и не може да се прави сравнение с други пазари. "Какво пречи да се дава малко и за футбола", попита бившият собственик на сините.

В този ред на мисли Тодор Батков видя и обида в предложението на Efbet за спонсорски договор, като го описа така: "Малко искат ключа от спалнята". Какво имаше предвид Батков - вижте в този материал!

Това е глътка въздух, никой не си прави илюзии, че това финансиране може да продължи вечно. Така изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев коментира възможността сините да оцелеят благодарение на даренията от феновете. Сега, "Левски" има само 200 000 лева в касата си, а на месец до края на сезона синият клуб трябва да плаща на НАП по 143 000 лева заради данъчни задължения.

"Трогнат съм – очевидно магията "Левски" продължава да работи", сподели и Батков. Той обясни, че е преживявал подобна ситуация в синия клуб - през 2004 година, когато беше изгонен Майкъл Чорни и когато Владимир Грашнов се разболя. Батков каза и, че дал за „Левски” 46 млн. лева свои пари, като впоследствие призна, че задължил клуба към себе си, но ги опростил посредством дарение на акциите си. Попитан защо ги е дарил, отговорът беше кратък: "Последните 6 години нищо не се случваше".

Адвокатът разказа, че при напускането на Чорни намалил двойно заплатите в клуба и никой не се възпротивил, като Елин Топузаков директно поискал пред всички да се дават анексите на футболистите и да подписват. За Васил Божков Батков коментира, че го познава, но не са близки приятели - имали отношения само покрай спорта. "Никога не съм подкрепял хазарта", уточни бившият собственик на сините. Но добави, че това, което се е случило с хазартния бизнес на Божков, било недопустимо - например как той да изпълнява задължение да плаща евентуално неплатени такси, когато са му блокирани сметките.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички